Martorell rep a Brussel·les la bandera com a ‘Ciutat Europea de l’Esport 2023’

0
344

L’alcalde Xavier Fonollosa, acompanyat del regidor d’Esports, Gerard Mimó, i les regidores Rosa Cadenas i Soledad Rosende, ha recollit aquest dimarts 6 de desembre la bandera que acredita Martorell com a ‘Ciutat Europea de l’Esport 2023’. Ha estat en un acte al Parlament Europeu de Brussel·les, que posa en valor l’aposta del nostre municipi per la promoció dels valors de l’esport, així com la qualitat dels nostres equipaments esportius.

Fonollosa ha afirmat que “és un orgull que el nom de Martorell soni alt i clar al Parlament Europeu, on han assistit membres de diferents ciutats europees, esportistes d’elit i representants de les organitzacions europees i mundials del món de l’esport”. “Hem recollit el guardó que reconeix el nostre municipi com un gran exemple de posicionament de l’esport al servei de la salut, la cohesió social i l’educació”.

Aquest reconeixement “és també mèrit de totes les entitats esportives, clubs i esportistes de Martorell per la gran labor que fan, dia a dia, des del foment de l’esport de base, vital per a la formació en valors de tants infants i joves de la ciutat, fins a l’esport de primer nivell”.

El batlle ha agraït també “el suport de les diferents institucions i de tota la ciutadania que s’han implicat des de l’inici per aconseguir aquest reconeixement. Sense la dedicació i l’entrega de tothom, Ajuntament, entitats esportives, entitats socials, centres educatius i ciutadania, no hauria estat possible”.

Martorell, Ciutat Europea de l’Esport 2023

El guardó “referma el nostre compromís amb l’esport al servei de la societat i situa la nostra ciutat en un lloc més que destacat com a referent esportiu en l’àmbit nacional i internacional. La gala ha estat una magnífica ocasió per posar-nos amb contacte amb altres ciutats capdavanteres en el món de l’esport a nivell mundial”, ha destacat l’alcalde.

En total, s’ha atorgat el guardó a 16 Ciutats Europees de l’Esport 2023. Martorell comparteix el reconeixement amb Busto Arsizio (Itàlia), Eibar (Espanya), Catanzaro (Itàlia), Poprad (Eslovàquia), Fondi (Itàlia), Montana (Bulgària), Padova (Itàlia), Velika Gorica (Croàcia), Rende (Itàlia), Tres Cantos (Espanya), Schio (Itàlia), Sakarya (Turquia), Viana do Castelo (Portugal), Spinea (Itàlia), Tirana (Albània). Martorell és l’única ciutat catalana amb aquesta distinció. El premi de la Capital Europea de l’Esport 2023 ha estat per Glasgow (Escòcia). Com a ‘Regions Europees de l’Esport 2023’ han estat designades Valle d’Aosta (Itàlia) i Regjun Lvant (Malta).

Martorell va ser nomenada com a ‘Ciutat Europea de l’Esport 2023’ el passat mes de juliol per l’Associació de Capitals i Ciutat Europees de l’Esport (ACES Europe). Aquesta entitat destaca el nostre municipi com a exemple on l’esport es troba al servei de la salut, la cohesió social, l’educació i la cultura.

També subratlla la política esportiva del poble, reforçada amb instal·lacions de qualitat i programes com ‘Martorell 360’, a través del qual tots els nens i nenes de Martorell poden tenir accés a una activitat extraescolar, majoritàriament esportiva, sense cost.

Al maig, el comitè avaluador per a la distinció va visitar Martorell i va comprovar la capacitat dels seus equipaments i serveis esportius, així com un teixit associatiu ampli i una alta participació de la població a l’activitat física. Més d’11.000 persones realitzen activitat física diària a casa nostra, i més de 3.000 infants i joves formen part d’alguna de les entitats esportives, o bé practiquen esport en alguna de les escoles. Aquests van ser factors determinants per declarar Martorell ‘Ciutat Europea de l’Esport 2023’.

Martorell, Ciutat Europea de l’Esport 2023

Amb aquest nomenament, Martorell té l’oportunitat d’acollir i organitzar un ampli programa d’esdeveniments per divulgar la idea de l’activitat física i de l’esport que ha estat mereixedora d’aquest reconeixement, així com establir vincles i compartir projectes esportius amb altres municipis europeus membres de la xarxa.

La candidatura martorellenca estava avalada pel Consell Català de l’Esport, la Diputació de Barcelona, els Serveis Territorials d’Educació, la Unió de Consells Esportius de Catalunya, el Consell Esportiu del Baix Llobregat, la Federació Catalana de Futbol, la Federació Catalana d’Handbol, la Fundació Johann Cruyff, la Volta Ciclista a Catalunya i l’Aliança Educativa 360.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.