Les associacions de comerciants de Martorell protagonitzen l’encesa dels llums de Nadal

0
243

Els llums de Nadal ja il·luminen Martorell i omplen d’esperit nadalenc els nostres carrers i places. Divendres 2 de desembre ha tingut lloc la festa d’encesa oficial al pont del Diable i a la rambla de Les Bòbiles, amb la participació de les associacions de comerciants i l’actuació del Cor Inovyn. La jornada ha comptat amb animació infantil, cantada de nadales i xocolatada per a tothom.

El Cor Inovyn, format íntegrament per veus masculines d’extreballadors de l’empresa martorellenca, ha iniciat l’acte interpretant tres nadales: El burrito sabaneroQuan somrius i Adeste Fideles. A continuació, l’equip de govern, encapçalat per l’alcalde Xavier Fonollosa, i representants de les associacions comercials Fem Vila, Nou Martorell, Mercat de Les Bòbiles i Comerç Amic han pitjat el botó per il·luminar el Nadal a casa nostra.

Encesa de llums de Nadal a Martorell
Encesa de llums de Nadal a Martorell

L’alcalde Xavier Fonollosa ha dit que “aquest any m’acompanyen els representants de les quatre entitats comercials perquè aquestes festes volem consumir a Martorell i donar vida al nostre comerç”. La campanya de Nadal “es presenta com una magnífica oportunitat per al comerç local, que afronta una de les crisis energètiques més importants dels últims anys després d’haver patit les conseqüències de l’epidèmia de la COVID”. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Martorell ha volgut “seguir donant suport al nostre comerç local fomentant el Nadal en un dels moments claus de l’any per aquest sector”.

Enguany, s’estrenen noves figures nadalenques més modernes i atractives, i s’aposta per una il·luminació 100% LED per fomentar l’estalvi energètic. Amb aquest propòsit, a més, els llums s’han encès una setmana més tard de l’habitual i també s’apagaran uns dies abans. En total, restaran encesos durant 35 dies i s’estalviaran un total de 144 hores de llum respecte de l’any passat. L’Ajuntament calcula que, gràcies a aquests dies que no estaran encesos els llums, hi haurà un estalvi energètic d’un 34% en comparació al Nadal de 2021-2022.

La vetllada ha clos amb la inauguració oficial de la pista de gel de la plaça Mare Caterina amb un espectacle de llums, colors i exhibició de patinatge per a tota la família. La pista romandrà oberta fins al 8 de gener, de dilluns a divendres, de 17.00 a 21.00h. Els caps de setmana i festius, d’11.00 a 14.30h i de 16.00 a 21.00h. Els dies 24 i 31 de desembre i 5 de gener, d’11.00 a 14.30h i de 16.00 a 20.00h.

Encesa de llums de Nadal a Martorell
Encesa de llums de Nadal a Martorell

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.