Matadepera

0
333

La ciutat de Matadepera està situada a la comarca del Vallès Occidental, a sis kilòmetres de Terrassa, a 10 de Sabadell i a trenta de Barcelona. Té aproximadament 8.460 habitants i és el municipi amb la rènta per càpita més alta de tot Espanya.

La meitat del territori del municipi pertany al parc natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac (uns 12 km2) i a la vora de la muntanya de Sant Llorenç del Munt, que té el seu punt més alt a La Mola, amb 1095 metres d’alçada.

A l’any 959 es parla per primera vegada del lloc de Matadepera, que pertany al Castell de Terrassa. Té el seu Núcl. A l’Esglèsia de Sant Joan de Matadepera i l’Ajuntament i al voltant d’aquest nucli es trobaven masies disperses.

A mitjans del segle XVIII es troba l’origen del que serà el nou poble de Matadepera. La seva proximitat amb Terrassa i Sabadell l’han convertit en una zona eminenment residencial.

L’economia primitiva de Matadepera es basava en l’explotació de recurssos naturals i agrícolas. Al llarg del segle XX es desenvoluparà indústries com la del carbó, el calç, els totxos, el vidre i les teules. Actualment la seva economia es basa en el sector de la cosntrucció, en els serveis i el comerç. Matadepera és un municipi amb una intensa vitalitat cultural, i fruit d’aquesta vitalitat i el nivell associatiu del poble, són els agermanaments amb la vila austríaca de Mariapfarr, des del 1984, i amb la població nord-americana de Lincoln (Massachussets) des del 1989.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.