07.10.16 – BARCELONA • Barcelonès

Mercè Conesa aborda la remunicipalització dels serveis públics

0
45

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, ha participat aquest matí en la jornada “La remunicipalització dels serveis públics locals i la seva problemàtica”, on ha reivindicat la titularitat d’aquests serveis perquè «mai han deixat de ser públics»


Assistents a la jornada “La remunicipalització dels serveis públics locals i la seva problemàtica”. Foto: Diputació de Barcelona.

Conesa ha afirmat que els «ajuntaments hem de ser capaços d’explicar al ciutadà la gestió indirecta perquè s’ha produït un debat sobre aquest tema»

Per això, ha dit Conesa «és molt important que en jornades com aquesta es comenci a fer reflexió sobre tot això, que es ressituï el llenguatge». La presidenta ha conclòs assegurant que «el ciutadà, en definitiva, el que vol és que es prestin serveis amb eficàcia, eficiència i el menor cost amb independència de qui el presti».
 
La remunicialització, tal com s’ha apuntat a la jornada, és un fenomen global que demostra la voluntat de lideratge dels governs locals en la millora del servei públic eficaç dins una economia sostenible, verda i avançada.
 
La presidenta de la Diputació, Mercè Conesa, ha estat acompanyada en la taula inaugural per president de l’Autoritat Catalana de la Competència, Marcel Coderh, i el director de la Jornada i Catedràtic de Dret Administratiu de la Universitat de Barcelona, Tomàs Font.
 
Aquesta jornada, organitzada per la Diputació, la Fundació Democràcia i Govern Local i l’Autoritat Catalana de la Competència i que s’ha celebrat a l’Espai Francesca Bonnemaison, tenia com objectiu abordar la delimitació del concepte de remunicipalització dels serveis públics, laincidència del dret comunitari en la remunicipaltizació, o els conceptes d’interès públic i la sensibilitat financera, entre d’altres. 
 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.