18.10.16 – BARCELONA • Barcelonès

Mercè Conesa reivindica la força dels governs locals a les Nacions Unides

0
49

La presidenta de la Diputació de Barcelona ha reclamat avui a la II Assemblea de Governs Locals i Regionals d’Hàbitat III el paper dels governs locals intermedis per atendre les necessitats de totes les ciutat


La presidenta de la Diputació, Mercè Conesa, durant la seva intervenció a la II Assemblea de Governs Locals i Regionals d’Hàbitat III Foto: Diputació de Barcelona.
Al plenari, presidit per Ban Ki Moon, Conesa també ha reivindicat més capacitat de decisió i més pressupostos i ha recordat l’emblemàtic discurs de Pau Casals, l’any 1971, a les Nacions Unides 
La presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, ha destacat avui a la II Assemblea de Governs Locals i Regionals d’Hàbitat III – la Conferència de Governs Locals i Regionals que Nacions Unides celebra a Quito- el paper dels governs locals com a exemple «de força i de connexió». Conesa ha defensat el paper d’aquestes institucions per atendre l’equilibri territorial per a que totes les ciutats «tinguin les mateixes oportunitats i es pugui garantir la igualtat dels ciutadans amb independència del seu lloc de residència».
Conesa ha proposat territoris «connectats, més justos i més pròspers» i, en aquest sentit, ha posat en valor serveis i projectes bàsics de la Diputació de Barcelona, com són el Servei Local de Teleassistència, que atén prop de 70.000 persones a tota la demarcació de Barcelona;  la Xarxa de Biblioteques Municipals, amb més de 200 biblioteques i 10 bibliobusos, tots gestionats de la Diputació; o, en l’àmbit del turisme i el desenvolupament del territori, les Vies Blaves, un projecte pioner al sud d’Europa i impulsat per la Diputació que farà transitables les lleres dels rius Llobregat, Anoia i Cardener i del qual se’n beneficiaran prop de 5 milions de persones.
En la seva intervenció davant del secretari general de Nacions Unides, Ban Ki Moon, Conesa també ha reclamat un entorn insititucional adequat i propici per als governs locals. «Volem més capacitat de decisió i més pressupostos perquè tenim un paper clau per garantir els drets humans de les persones», ha assegurat Mercè Conesa, que també ha reivindicat el paper de la dona a l’administració local i regional. 
La presidenta de la Diputació de Barcelona ha conclós les seves paraules recordant l’emblemàtic discurs de Pau Casals l’any 1971 a les Nacions Unides, tot assegurant que «també és el nostre objectiu fer el bé per a les persones des de la transformació de les ciutats»
La II Assemblea de Governs Locals i Regionals és l’escenari on les institucions  locals i regionals presenten les seves contribucions a l’Agenda Urbana Mundial que s’adoptarà a Hàbitat III. També hi han participat, entre d’altres, el president d’Equador, Rafael Correa; l’alcalde de Quito, Mauricio Rodas.; i el secretari general d’Hàbitat III, Joan Clos. 
Abans de la seva intervenció a l’Assembla de Governs Locals i Regionals, Mercè Conesa ha participat en la inauguració de l’estand oficial de Catalunya a Hàbitat III. Acompanyada del conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Josep Rull, i de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, Conesa ha posat en valor l’aportació internacional de la Diputació de Barcelona i la seva experiència com a govern que arriba a un territori divers format per pobles i ciutats diferents. 
 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.