15.02.17 – BARCELONA • Barcelonès

Mercè Conesa exigeix a la Unió Europea sancions “severes” pels estats que incompleixen els compromisos d’asil als refugiats

0
70

La presidenta de la Diputació de Barcelona, i alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, ha participat aquest migdia en l’acte de suport del món local a la manifestació de dissabte


Mercè Conesa, durant la seva intervenció, acompanyada del president de l’Associació Catalana de Municipis, Miquel Buch; el president de la Federació de Municipis de Catalunya, Xavier Amor; la presidenta del Fons Català de Cooperació, Meritxell Budó; les alcaldesses de Barcelona, Ada Colau; Badalona, Dolors Sabater; i Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlón; i l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez.
Conesa també ha demanat que l’estat espanyol assumeixi les seves responsabilitats per fer front a la crisi humanitària 
La presidenta de la Diputació de Barcelona i alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mercè Conesa, ha participat aquest dimecres en la crida del món local a la mobilització, dissabte, a favor dels refugiats. Durant l’acte, alcaldes i alcaldesses de tots els colors polítics han criticat la incapacitat de la Unió Europea i de l’estat espanyol en la gestió d’aquesta crisi humanitària i han reivindicat que els municipis estan preparats per rebre els refugiats.
Conesa ha demanat «que la Comissió Europea sancioni de manera severa els estats que estan incomplint» els compromisos d’asil. En aquest sentit ha recordat que l’estat espanyol «es va comprometre a acollir 15.000 persones i a hores d’ara no arriben ni al miler», i per això, ha reclamat que l’estat «exerceixi les seves competències i assumeixi les seves responsabilitats». Per acabar, Conesa ha defensat la unitat del món local davant aquesta crisi. «Sabem que podem millorar», ha assegurat, «però els alcades no amaguem el cap sota l’ala: som aquí per donar la cara».
A més de Mercè Conesa, han participat d’aquesta crida els alcaldes i alcaldesses de Barcelona, Ada Colau; Badalona, Dolors Sabater; Sabadell, Juli Fernàndez, i Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlón, entre d’altres. També hi ha assistit l’alcaldessa de La Garriga i presidenta del Fons Català de Cooperació, Meritxell Budó. 
Podeu veure la seva intervenció aquí.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.