05.03.18 – BARCELONA • Barcelonès

Mercè Conesa: “L’Administració local és la primera que lluita per garantir els drets de la ciutadania”

0
57

L’objectiu de l’acte de clausura del III Congrés de Drets Humans sobre “La justiciabilitat com a garantia dels drets socials”, és donar a conèixer a la ciutadania com reclamar per la via legal els drets socials, econòmics, i culturals.


El Congrés s’ha celebrat al Museu de la Ciència i la Tècnica de Terrassa. Foto: Marisa Díez/Diputació de Barcelona.
La presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, va participar el passat divendres, al Museu de la Ciència i la Tècnica de Terrassa, en l’acte de clausura del III Congrés de Drets Humans sobre “La justiciabilitat com a garantia dels drets socials”, organitzat pel Consell de l’Advocacia Catalana per donar a conèixer a la ciutadania com reclamar per la via legal els drets socials, econòmics, i culturals.
Durant la seva intervenció, Conesa ha destacat que «L’Administració local és la primera que lluita per garantir els drets de la ciutadania perquè és la més pròxima a les persones». A l’acte, s’han presentat les conclusions sobre la justiciabilitat als diferents drets i hi ha hagut la lectura d’un manifest per part del president de la Comissió de Drets Humans del Consell de l’Advocacia Catalana, Carles McCragh.
Més d’un centenar de persones han assistit, entre ahir i avui, al III Congrés de Drets Humans, organitzat pel Consell de l’Advocacia Catalana, amb la col·laboració de tots els Col·legis d’Advocats catalans, que al llarg de l’any 2017 han acollit diverses conferències per tractar de forma monotemàtica diferents drets econòmics, socials, ambientals i culturals. Així, mentre que a Tarragona es van tractar els drets relacionats amb el medi ambient, Terrassa va debatre sobre els drets a la propietat intel·lectual i la cultura i Manresa sobre el dret a l’educació. Granollers es va centrar en el dret a una vida digna i als subministraments bàsics, Girona en el dret a la salut, Barcelona en el dret al treball i Sabadell en la protecció i assistència la família.
Aquest cicle de sessions va servir per preparar el Congrés i aportar les conclusions que s’han presentat avui durant la clausura del Congrés, amb la lectura del manifest.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.