21.08.17 – LLEIDA • Segrià

Més 900 persones accedeixen al mercat laboral gràcies als programes de l’IMO a Lleida

0
159

Durant el 2016, l’Institut Municipal d’Ocupació de l’Ajuntament de Lleida va impulsar 12 programes adreçat a col·lectius vulnerables o persones en risc d’exclusió en què van prendre part més de 2.000 participants

Enguany s’estan portant a terme aquests mateixos programes, més altres dos adreçats a persones majors de 30 anys
 
L’Ajuntament de Lleida treballa per implementar polítiques actives en matèria d’ocupació, especialment entre els col·lectius vulnerables, sobretot des de l’Institut Municipal d’Ocupació. En aquest sentit, l’any 2016 amb els 12 programes impulsats des de l’IMO adreçats a persones en risc d’exclusió hi va haver més de 2.000 participants, dels quals 918 es van inserir laboralment. Enguany s’estan portant a terme aquests mateixos programes, més altres dos adreçats a persones majors de 30 anys.
 
El tinent d’alcalde i regidor de Promoció de la Ciutat, del Comerç, del Turisme i de l’Ocupació i l’Emprenedoria, Rafael Peris, ha destacat que “des de les administracions i des de les empreses hem de continuar treballant, tot i que la recuperació econòmica en termes d’ocupació s’està produint, segueixen havent moltes famílies amb necessitats. Per tant, la recuperació que ens interessa és la recuperació social”.
 
A la ciutat de Lleida també es compta amb el programa Incorpora de l’Obra Social La Caixa, un programa d’inserció laboral amb l’objectiu d’esdevenir un pont entre les empreses i les persones amb dificultats d’accés a una feina. Participen l’Associació Antisida de Lleida, Prosec, Aspros, Salut Mental Ponent, Aspid, Cijca, Lleida Solidària, Reintegra i Creu Roja. És un projecte totalment gratuït tant per a les persones com per a les empreses en què es treballa perquè hi hagi col·laboració entre empreses, entitats i institucions per augmentar les oportunitats d’inserció laboral d’aquestes persones.
 
Durant el 2016 l’IMO ha inserit laboralment 1.772 persones i s’han gestionat 26 programes per a l’ocupació. A més, 3.926 persones han estat ateses al Servei d’Intermediació Laboral, 2.005 persones han participat en itineraris d’orientació i/o formació i 90 en programes d’emprenedoria.  
 
 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.