22.01.11 –SALT • Gironès

 Més de 3.000 persones clamen en silenci en favor de la convivència a Salt

0
70

 Salt (ACN).- Més de 3.000 persones han recorregut els carrers de Salt en un clam silenciós a favor de la convivència. Alguns moments de tensió no han enterbolit la manifestació, iniciativa de les enitats per demostrar que els veïns estan units contra la violència. ‘Sempre hi ha algú que crida’, ha afirmat la portaveu de les entitats Cesca Terrón que demana que aquests crits aïllats no emmascarin el missatge d’unió de forces per treballar pel futur de la població. Més de 200 entitats, una vintena de col·lectius immigrants, han participat en la mobilització. Els organitzadors qualifiquen la manifestació d’èxit.

Milers de persones han assistit a la crida unitària de les entitats de Salt. Sota una única pancarta amb el lema ‘Volem viure a Salt en pau i bé’, els veïns s’han anat aplegant al lloc d’inici de la manifestació, la plaça dels peixos. Confeccionar la capçalera de la manifestació ha generat algunes tensions entre alguns veïns que creien que només hi havia els portaveus de les entitats de col·lectius immigrats. Finalment, la cinquantena de voluntaris del servei d’ordre -tots voluntaris de les entitats- han pogut garantir que la marxa arrencava pacíficament.

Eren les 12.10 h quan la manifestació ha aconseguit arrencar a pas lent. Hi ha hagut algun moment de tensió quan algun veí ha alçat la veu però de seguida l’han fet callar entre el conjunt de manifestants i els voluntaris. Famílies amb nens, gent gran, joves i adolescents de tots els orígens s’han sumat a la manifestació per, simbòlicament, unir esforços per treballar pel futur de Salt.

Els veïns han anat des de la plaça dels peixos fins la plaça de l’ajuntament baixant pel carrer Major. Davant la casa de la vila han llegit un manifest consensuat per totes les entitats. El punt que ha aixecat més reaccions ha estat el que exigeix a Justícia que faci una ‘revisió valenta de la llei’ que contempli penes per als delinqüents multireincidents.

El manifest, llegit per la jutgessa de pau de Salt, Maria Carbó, també ha expressat la voluntat de Salt de treballar plegats i ha demanat als regidors de l’ajuntament que obviïn les trifulgues polítiques i uneixin esforços. ‘Exigim que facin bé la seva feina amb autèntica vocació de servei’, diu el manifest. Un pilar dels Marrecs de Salt ha posat el punt final a la manifestació. L’anxaneta ha desplegat una bandera amb l’escut de Salt i després l’ha entregat a l’alcaldessa. 

Una lliçó d’unitat

Veïns de tots els orígens i religions però amb un mateix objectiu: viure en pau i tranquil·litat a Salt. La manifestació l’han impulsat les entitats saltenques i ha rebut el suport de més de 200 entitats, una vintena de col·lectius immigrants. Mohamed Chriyaa, membre de l’ONG Codenaf, creu que cal treballar ‘des de la base’ i diagnosticar quins són els problemes de convivència per atacar-los d’arrel. ‘Cal buscar fórmules perquè no tornin a passar aquestes coses’, ha afirmat. 

‘Ha estat una lliçó per a les persones que han pensat que Salt és un poble dividit’, ha afirmat Mohamed Houri, portaveu de les entitats immigrants, que creu que l’assistència a la manifestació de persones que han nascut fora del país simbolitza ‘un punt i apart’ i ‘un nou punt de partida’. ‘Hem demostrat que volem construir la pau’, conclou.

El portaveu dels comerciants, Lluís Mateu, també reforça aquesta idea de ‘punt d’inflexió’. Sosté que la manifestació és un punt de partida que permet ‘obrir un futur d’esperança’. ‘Ara és l’hora de la política, que les administracions assumeixin reptes i responsabilitats’, ha llançat el guant Mateu. 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.