11.03.12 – BARCELONA • Barcelonès

Milers de persones assisteixen a la crida dels sindicats prèvia a la vaga general

0
76

Barcelona (ACN).- CCOO i UGT han convocat per aquest diumenge manifestacions contra la reforma laboral impulsada pel govern espanyol a Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona i Tortosa. A la crida, que suposa la prova de foc prèvia a la vaga general del 29 de març, hi han assistit milers de persones. A Barcelona, 450.000 persones, segons els sindicats, 17.000, per la Guàrdia Urbana s’han manifestat pel Passeig de Gràcia i fins a la plaça de Catalunya. A l’inici de la mobilització s’han deixat veure els caps visibles de les forces polítiques d’esquerres de Catalunya. Així, al costat dels líders sindicals hi ha estat Pere Navarro (PSC), Joan Herrera (ICV-EUiA) i Oriol Junqueras (ERC).

Els dos sindicats majoritaris, juntament amb l’USOC, han encapçalat la manifestació i darrere seu s’han situat els comitès d’empresa d’algunes firmes amb problemes econòmics, com Derbi o Prenatal, els partits d’esquerres i altres col·lectius. En un ambient festiu, reivindicatiu i familiar, els turistes que passaven pel Passeig de Gràcia miraven encuriosits la massiva manifestació i li feien fotos.

La manifestació s’ha acabat a la confluència amb la plaça de Catalunya, on el camió que encapçalava la mobilització ha servit d’escenari als líders sindicals per llegir el manifest unitari i fer els parlaments. La cua de la manifestació, on hi havia el PSC, encara era per sobre del carrer Aragó.

En els seus parlaments, Josep Maria Álvarez (UGT) i Joan Carles Gallego (CCOO) han cridat als manifestants a mobilitzar-se per la vaga general del proper 29 de març, i els han animat a fer assemblees i reunions a les seves empreses per convèncer els indecisos. També han cridat a la mobilització als jubilats, als estudiants i als aturats, perquè a tots ells els “perilla el futur”.

Els sindicats han instat el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, a “sortir de la Moncloa” i asseure’s a negociar amb els sindicats perquè la reforma laboral sigui pactada. Si és imposada, segons ells, no tindrà èxit, i només servirà per crear més atur i per precaritzar el mercat laboral.

També han demanat al president de la Generalitat, Artur Mas, que si li preocupa la imatge exterior de Catalunya i Espanya per culpa de la vaga, insti el “seu company de viatge, Rajoy” a negociar amb els sindicats. En aquest punt, han aprofitat per criticar les retallades en educació i sanitat de la Generalitat, que estan fetes, segons ells, per “privatitzar” aquests serveis públics.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.