30.05.16 – BARCELONA • Barcelonès

Miquel Buch: “Davant els drets socials no hi caben desavinences polítiques”

0
61

El president de l’ACM, Miquel Buch, va assistir ahir al matí a la manifestació “Els drets no se suspenen” que sindicats i entitats civils van convocar per criticar els constants recursos d’insconstitucionalitat del govern central contra lleis i serveis públics que afecten als catalans i catalanes.


Fotografia de la manifestació.
Sota el lema “Els drets no se suspenen: treball digne, drets socials, democràcia real” milers de persones s’han desplaçat pels carrers de Barcelona per dir prou. “Davant els drets socials no hi caben desavinences polítiques. Cal defensar la llibertat, la democràcia i els drets socials". ha explicat Miquel Buch, qui ha remarcat que "avui es certifica que no només les institucions veuen aquesta realitat, sinó que la societat civil també ho percep i ho rebutja”. 
Recordem que el món local ha mostrat el seu rebuig en diverses ocasions pels diferents recursos d’inconstitucionalitat presentats pel govern en funcions de l’estat. La darrera vegada va ser amb el recurs d’inconstitucionalitat que va presentar el Govern en funcions davant del Tribunal Constitucional a la Llei 24/2015 de mesures urgents per afrontar l’emergència de l’habitatge i la pobresa energètica. Una cinquantena d’alcaldes i alcaldesses van protagonitzar un acte de protesta davant la delegació del govern per mostrar el rebuig i defensar les polítiques d’atenció a les famílies més necessitades.  
El món local ha enviat recentment una moció als ajuntaments de Catalunya de rebuig als atacs del govern espanyol contra la llei de mesures urgents per afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica. 
La manifestació ha comptat també amb la presència del Secretari General de l’ACM, Marc Pifarré, així com la presidenta de l’AMI i membre de l’executiu de l’ACM, Neus Lloveras.  
 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.