23.1.20 – LLEIDA • Segrià

Miquel Pueyo reclama a Renfe que el nou tren AVLO tingui parada a Lleida

0
267

L’alcalde de Lleida ha enviat una carta al president de l’empresa pública per demanar que el nou servei d’alta velocitat a baix cost no passi de llarg de la ciutat.


Imatge de l’estació de tren de Lleida. Foto: Alfons Florensa.

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha enviat una carta al president de Renfe, Isaías Táboas, en la qual reclama que el nou servei d’alta velocitat a baix cost que impulsa la companyia, l’AVLO, tingui també parada a l’estació de Lleida quan es posi en marxa el pròxim mes d’abril. Dimarts va transcendir la decisió de l’empresa pública d’oferir inicialment el servei només amb parada a Madrid, Saragossa i Barcelona.

Pueyo recorda al màxim responsable de Renfe que hi ha més de 18.000 desplaçaments diaris entre la província de Lleida i Barcelona, fet que ofereix un gran potencial pel transport ferroviari de passatgers que justifica que la ciutat disposi d’aquest nou servei amb un nombre adequat de freqüències. Cal tenir en compte a més, argumenta el paer en cap, la necessitat de promoure el transport públic en l’actual situació d’emergència climàtica. Pueyo reitera també que seguirà la tasca que ja s’està duent a terme en els últims anys des de les diferents administracions per reclamar la millora del servei ferroviari a Lleida.
Declaració institucional unànime
En el marc de la Comissió Informativa de les Polítiques de Gestió Urbanística i Mobilitat celebrada avui s’ha tractat també aquesta qüestió i s’ha acordat per part de tots els grups municipals d’impulsar una declaració institucional al proper Ple Municipal de l’Ajuntament de Lleida amb el suport unànime de tots els grups per fer aquesta petició a la companyia ferroviària.
El primer tinent d’alcalde i regidor d’urbanisme, Toni Postius, ha explicat que “cal fer un front comú per garantir que tots els ciutadans i ciutadanes de Lleida puguin accedir a l’alta velocitat en igualtat de condicions que altres zones del país i per vetllar per la competitivitat del territori lleidatà”.
A més a més, s’ha acordat impulsar una cimera institucional amb la participació de totes les administracions, entitats i associacions implicades per reclamar, conjuntament i amb més força, una parada d’aquest tren d’alta velocitat a Lleida.

Consulta la carta íntegra en aquest enllaç.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.