ESPLUGUES DE LLOBREGAT • Baix Llobregat

Mor l’exalcalde d’Esplugues de Llobregat Lorenzo Palacín

0
3021

L’edil va prendre possessió del càrrec el 1998, guanyant amb el PSC per majoria absoluta les eleccions de 1999 i 2003

L’Ajuntament decreta dos dies de dol

Lorenzo Palacín, nascut a 1935 a Berlanga del Duero (Sòria) i que va ser alcalde d’Esplugues de Llobregat des de 1998 fins al 2006, ha mort aquest diumenge 10 d’abril. L’edil socialista va entrar com a membre del consistori el 1980, l’any següent de les primeres eleccions democràtiques, després de la dimissió del regidor José Alonso Puertas.

L’any 1983, quan el PSC va obtenir la seva primera majoria absoluta, va ocupar l’àrea d’Ensenyament, Cultura, Esports i Joventut. Després dels comicis de 1987, va ser nomenat primer tinent d’alcalde, càrrec que va mantenir fins que l’any 1998, quan va rellevar Antoni Pérez a l’alcaldia. 

Lorenzo Palacin va guanyar amb el PSC les eleccions de 1999 i de 2003 per majoria absoluta. L’any 2006 va renunciar al càrrec d’alcalde en favor de Pilar Díaz, l’actual alcaldessa.

De caràcter proper, durant els seus mandats Esplugues va continuar i iniciar projectes de gran transformació, com la urbanització del Torrent d’en Farré o totes les actuacions vinculades al Trambaix. 

L’Ajuntament d’Esplugues, que ha decretat dos dies de dol, expressa les condolences més sentides a la família i amics de l’exalcalde Lorenzo Palacín i lamenta profundament la seva pèrdua. Durant aquets dos dies de dol, les banderes de la Casa Consistorial onegen a mig pal.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.