17.03.13 – MOLLERUSSA • Plana d’Urgell

Ple absolut a les dinamitzacions de  la campanya “Aliments del territori i tu” a la Fira de Sant Josep

0
253

Aquest dilluns al matí s’oferiran tallers amb fruita per a infants a l’espai de la Diputació

El programa l’Oracle, de Catalunya Ràdio, que presenta el periodista Xavier, Grasset, es farà aquest dilluns en directe des del mateix saló “Aliments del territori i tu"


Joan Reñé, President de la Diputació de Lleida amb Joan Torrent, coordinador de Gustum. 
Les activitats i degustacions de productes agroalimentaris que tenen lloc durant tot el dia d’avui al saló  “Aliments del territori i tu” de la Diputació de Lleida en el marc de la Fira de Sant Josep de Mollerussa, han tingut un gran èxit de participació fins al moment, en que totes les sessions han omplert les seves places.
Fins a unes 300 persones havien participat en alguna de les degustacions o tasts organitzats fins aquest diumenge al migdia, i es calcula que aquest número arribarà fins als 400 en acabar la jornada d’avui.
Aquest espai de show coocking s’emmarca dins el saló “Aliments del territori i tu”, una iniciativa de la Diputació de Lleida que agrupa fins a 200 productes de proximitat de 98 municipis en un espai de 340 metres quadrats on hi ha representades totes les comarques de Lleida.
El president de la Diputació, Joan Reñé, ha visitat avui l’espai, on s’ha referit a la iniciativa i a la seva voluntat: “Hem volgut que totes les comarques tinguin una presència especial perquè tots aquest productes de proximitat, artesanals, d’altíssima qualitat que s’estan produint a les nostres comarques, i els artesans que donen vida a tots els municipis petits del nostre territori, puguin ser-hi presents”.
Les activitats que han tingut lloc a l’espai  aquest diumenge al matí han estat la preparació d’un plat típic de les Garrigues que ha fet la Montse Arenillas ,del restaurant El Castell, de la Floresta; un tast de vi de la terra que ha fet el somelier Rodrigo Cebrián, i una demostració de fusió entre cuina tradicional i noves tècniques culinàries de la mà del Gabriel Jové, del restaurant Cal Xirricló, de Balaguer.
Aquest dilluns, activitats gratuïtes per a infants
Aquest dilluns, i durant tot el matí, l’espai oferirà activitats per nens entre 6 i 12 anys de diferents escoles. Es tracta d’un taller pedagògic i gastronòmic que durà a terme l’empresa Petit Xef, i que vol inculcar als més petits bons hàbits alimentaris i els avantatges de la cuina de proximitat.
A més, el programa l’Oracle, de Catalunya Ràdio, que presenta el periodista Xavier, Grasset, es farà aquest dilluns en directe des del mateix saló “Aliments del territori i tu”, a la Fira de Sant Josep.
El programa s’emetrà en directe, de 15 a 16 hores, des de la zona de showcooking. Entre els seus continguts, l’Oracle entrevistarà el president de la Diputació, Joan Reñé.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.