Potenciar la conscienciació sobre els riscos de la desinformació i la manipulació de la informació

0
23

La Comissió va posar en marxa un conjunt d’accions per conscienciar sobre els riscos de la desinformació i la manipulació i interferència de la informació estrangera, de cara a les eleccions europees.

Juntament amb el Grup de Reguladors Europeus de Serveis de Mitjans Audiovisuals (ERGA), que agrupa els 27 organismes reguladors nacionals independents en l’àmbit dels serveis audiovisuals, va iniciar una campanya de comunicació conjunta per informar els ciutadans sobre els riscos relacionats, fomentant el pensament crític i proporcionant consells pràctics sobre com detectar i combatre la desinformació. El vídeo de la campanya es publicarà als Estats membres, disponible en les 24 llengües oficials de la UE, fins a principis de juny.

La Comissió també publica un nou conjunt d’eines amb orientació pràctica per a professors i educadors, que inclou suggeriments pràctics per ajudar-los a explicar la desinformació i la manipulació de la informació als estudiants i joves i capacitar-los per reconèixer-la i abordar-la.

Per a més informació

Vídeo: Sensibilització sobre els riscos de desinformació i manipulació de la informació

Kit d’eines: detectar i combatre la desinformació

Comunicacions estratègiques i abordar la desinformació

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.