17.6.19 – GAVÀ • Baix Llobregat

Raquel Sánchez, reelegida alcaldessa de Gavà

0
132

En el discurs d’investidura, Sánchez s’ha compromès a exercir una acció de govern al servei de la seva gent i que garanteixi que Gavà continuï sent una ciutat acollidora, cuidadora, cohesionada, equilibrada i atractiva per generar oportunitats


Imatge de la investidura. Foto: Aj.Gavà.
Raquel Sánchez, cap de llista del Partit dels Socialistes de Catalunya en les eleccions del passat 26 de maig, és des d’avui la nova alcaldessa de Gavà. Sánchez ha estat reelegida, en primera votació, en obtenir la majoria absoluta amb els vots dels 11 regidors del seu grup.  Els representants de la resta de partits polítics amb representació en aquesta legislatura han votat als seus respectius caps de llista. En aquest cas Albert Massana per ERC amb 4 vots; Miguel Ángel Ibáñez per part de C’s amb 2 vots; Miguel Herrera per Podemos amb 2 vots i amb 1 vot Isidre Casas de Junts per Gavà i Mónica Parés del Patit Popular.
En el seu discurs, Raquel Sánchez ha fet referència a la decisió expressada a les urnes el passat 26 de maig: "Reprenc aquest camí encetat fa cinc anys amb la millor companyia, amb la seguretat i l’orgull de saber i fer saber que som un gran equip, homes i dones treballadores, honestos, responsables i lleials, amb valors i principis ferms al servei de Gavà i la seva gent" i ha expressat el seu reconeixement més sincer al conjunt de regidors i regidores de la Corporació amb qui s’ha compromès a treballar "per bastir ponts sempre que sigui possible i fer del diàleg i la paraula l’eina per la construcció col·lectiva del progrés a Gavà. Els dic que la representació i la fortalesa que ens atorga la majoria absoluta no anirà en detriment de la voluntat de diàleg i d’arribar a consensos". 
L’alcaldessa també ha refermat el seu compromís de dedicar el nou mandat "a complir els nostres compromisos, el nostre programa, però també, insisteixo, a  incorporar d’altres enfocaments que segur l’enriqueixen". Així, ha anunciat que aviat arrencarà el procés d’elaboració del Pla d’Actuació Municipal "un pla participat i participatiu, perquè el que fem a la nostra ciutat sigui entès com a obra de tots i, per tant, responsabilitat de tothom de fer-ho perdurar". I ha afegit que la transparència i el retiment de comptes que han convertit Gavà en un referent estatal, "seguiran formant part de l’ADN d’Ajuntament".
Raquel Sánchez ha avançat que la gran prioritat del seu govern serà donar resposta als nous reptes d’una societat digitalitzada, d’una nova economia, de l’amenaça del canvi climàtic així com del difícil accés a l’habitatge i de l’envelliment de la població. "Hem de fer front a tot això però sense perdre la nostra identitat, la nostra essència i per sobre de tot garantint els drets i la igualtat d’oportunitats. Hem de garantir que Gavà continua sent una ciutat acollidora, cuidadora, cohesionada, equilibrada i atractiva per a generar oportunitats, però una ciutat feta a mida de les persones".
L’alcaldessa ha esmentat els grans projectes que determinaran la Gavà del futur, com ara el progressiu desenvolupament del barri de Ponent, el sector productiu ambiental dels Joncs, el nou espai Roca o la Unió de Cooperadors. I també la voluntat de continuar treballant a peu de carrer per donar resposta a les necessitats del dia a dia "garantint que Gavà segueixi sent una ciutat tranquil·la, segura i amable per viure-hi. Que segueixi millorant les instal·lacions i equipaments, gerent de nous com la Ciutat Esportiva de Can Torelló o el Centre de Mar, perquè segueixin sent l’epicentre de les activitats i projectes culturals, esportius, educatius, cívics… que configuren la nostra identitat, la nostra essència". També refermat la seva aporta per l’educació com a millor instrument per garantir la igualtat d’oportunitats en col·labora i participació del conjunt de la comunitat educativa. 
Raquel Sánchez ha assegurat que Gavà està preparada per afrontar una nova gran transformació sota la base d’un model de ciutat ja definit sota els paràmetres de l’agenda de la sostenibilitat que ha resumit en "qualitat de vida, igualtat d’oportunitats i cohesió-convivència en una ciutat per a tothom. I tot això, preservant i posant en valor el nostre entorn, el territori. Gavà no es pot aturar, i per això volem i podem créixer i transformar de manera progressiva i equilibrada".
El Ple més paritari
El nou Ple municipal està constituït per  11 homes i 10 dones (tres més que a l’anterior mandat), de manera que la Corporació assolirà quasi la paritat amb un 47% de regidores. Un fet que l’alcaldessa ha definit com a "important". "Les dones som la meitat de la població i així hem d’estar representades a totes les institucions i a totes les esferes de la societat. I perquè s’ha demostrat que quan les dones avancem, quan la igualtat i el feminisme avancen, avança tota la societat. Companyes regidores les dones sabem que el feminisme i és fort quan som capaces de trobar els comuns denominadors, identificar-los i treballar per ells. Continuaré defensant i treballant per una Gavà feminista però és un camí que hem de recórrer totes plegades".
El Ple de constitució del nou Ajuntament ha començat amb la formalització de la mesa d’edat, que es compon com és habitual del regidor de més edat i de menys edat. En aquest mandat, Miguel Àngel Ibáñez (C’s) i Èric Plaza (PSC), respectivament.
El Ple ha continuat amb la promesa o jura del càrrec dels 21 regidors electes. Els 11 regidors del PSC: Raquel Sánchez, Jordi Tort, Rosa Maria Fernández, Germán Barrena, Gemma Badia, Èric Plaza, Ester Zamorano, Julio Tenorio, Mercè Campodarve, José Manuel Vara i Alba Riba; els 4 regidors d’ERC: Albert Massana, Marta Jiménez, Miquel Rosselló i Montserrat Arnau; 2 regidors de C’s: Miguel Ángel Ibáñez i Francisco Gavilán; 2 regidors de Podemos: Miguel Herrera i Estela Ortega; 1 regidor de Junts per Gavà: Isidre Casas; i una regidora del PP: Mónica Parés. 
 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.