28.12.10
SAN CUGAT DEL VALLÈS • Vallès Occidental

Recoder renuncia a l’alcaldia de Sant Cugat del Vallès en un ple multitudinari amb més de 350 assistents

0
56

Sant Cugat del Vallès (ACN).- El fins ara alcalde de Sant Cugat del Vallès, Lluís Recoder, ha renunciat aquest dimarts a l’alcaldia del municipi per poder assumir el càrrec de Conseller de Política Territorial i Sostenibilitat en el nou Govern del president Artur Mas. La convergent Mercè Conesa, que ha estat tinenta d’alcalde de Territori els darrers tres anys, ha estat proclamada nova alcaldessa de la ciutat amb els vots a favor dels catorze regidors de CiU en aquest consistori. Més de 350 persones s’han aplegat a l’Ajuntament del municipi, entre elles diverses alcaldesses del Vallès Occidental com les de Rubí o Cerdanyola i el portaveu de CiU al Parlament de Catalunya, Oriol Pujol.
Després d’onze anys al capdavant de l’alcaldia de Sant Cugat del Vallès, Lluís Recoder s’ha acomiadat del seu càrrec amb un emotiu discurs en què ha assegurat que ‘confia’ en la capacitat de la nova alcaldessa Mercè Conesa. El futur conseller ha dit que és ‘un goig’ que sigui deixar el municipi a les mans de la primera alcaldessa en tota la història de Sant Cugat i ha comparat aquest fet amb la proclamació de Núria de Gispert com a nova presidenta del Parlament.

‘La Mercè i jo varem començar plegats la nostra aventura municipal’, ha comentat el futur conseller que ha assegurat que ‘la ciutat estarà en molt bones mans’ perquè se’n fa càrrec una dona ‘compromesa, intel·ligent, honesta i senzilla de caràcter’.

Recoder ha assegurat que li fa ‘il·lusió’ ser conseller i ha afirmat que creu en el projecte d’Artur Mas perquè ‘al país li cal un impuls’. Així mateix ha reconegut ser un ‘nacionalista català’ i s’ha compromès a treballar per fer de Catalunya ‘el millor país’.

Recoder ha dedicat part del seu parlament als treballadors del consistori, als companys de govern, als membres dels partits de l’oposició i a la ciutadania en general. ‘Allà on vaig tindré sempre present que les institucions nacionals són la Generalitat i els Ajuntaments’, ha subratllat el futur Conseller que ha dit que ‘cal treballar colze a colze per fer realitat els ideals de justícia, progrés i llibertat nacional’.

Recoder ha assegurat que el seu ‘nord’ sempre ha estat fer de Sant Cugat una ciutat que destaqués per la seva ‘qualitat de vida, capacitat associativa, amb bons serveis públics i un sector econòmic punter’ i ha assegurat sentir-se ‘orgullós’ de la feina feta.

Per la seva banda, la nova alcaldessa del consistori, Mercè Conesa, ha afirmat que el fet que Lluís Recoder entri a formar part del nou Govern ‘és un honor per ell i per a la ciutat’ perquè és un reconeixement a la feina que ha desenvolupat al capdavant de Sant Cugat.

Conesa ha assegurat que no encetarà un nou projecte de govern, sinó que treballarà en la mateixa línia que el fins ara alcalde: ‘La prioritat serà acabar tots els projectes que estan en marxa’, ha comentat Conesa que ha dit que li toca ‘tancar una etapa però no un projecte, sinó donar continuïtat a la feina que s’ha fet fins ara’.

Conscient de l’actual situació econòmica l’alcaldessa ha subratllat que caldrà ser molt ‘prudents’ i ‘rigorosos’ a l’hora de destinar els recursos. Tot i això ha assegurat que l’equip de govern seguirà treballant per la cohesió social i l’ajut a les famílies, el desenvolupament econòmic basat en la innovació, la convivència i la seguretat, la sostenibilitat, la transparència, la promoció de l’habitatge públic i el control de la despesa.

Els membres del govern municipal han agraït a Recoder la tasca que ha desenvolupat al capdavant del consistori i li han demanat que utilitzi la seva ‘capacitat de diàleg’ per ser un bon conseller.

La nova alcaldessa ha estat escollida amb els 14 vots dels membres del grup municipal de CiU al consistori.

Una alcaldessa amb experiència

La militància de CiU va aprovar el passat mes d’octubre la candidatura de Mercè Conesa a l’alcaldia de Sant Cugat del Vallès després que Lluís Recoder anunciés que no tornaria a presentar-se.

Nascuda al 1968, Mercè Conesa i Pagès és mare de tres fills i llicenciada en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona, centre on va exercir de professora de Dret Administratiu des de 1994 a 1999. En aquest període va seguir-se formant, amb un Màster en Dret i Gestió Pública (UPF) i obtenint un títol de Lideratge i Innovació en Polítiques Públiques (ESADE).

La seva vinculació amb el món local arrenca l’any 1992, sent Lletrada i posteriorment Cap del Servei Jurídic de l’Assocació Catalana de Municipis (1992, 1994) i Responsable de Coordinació de la Direcció General d’Admisnitració Local (1996). Al 1999 va entrar a l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès de la mà de Lluís Recoder en el seu primer mandat com a alcalde, ocupant la Tinència d’Alcaldia d’Igualtat i Polítiques Socials. Al 2003 va passar a ser Consellera del Consell d’Administració de Ferrocarrils de la Generalitat i de PROMUSA, l’oficina d’habitatge públic local de Sant Cugat, a més d’obtenir la Tinència d’Alcaldia d’Urbanisme.

Conesa serà la primera alcaldessa de la ciutat en tota la seva historia i formarà part del nombrós grup d’alcaldesses que hi ha a la comarca del Vallès Occidental com la de Cerdanyola del Vallès, Carme Carmona, la de Rubí, Carme Garcia, o la de Montcada i Reixac, Maria Elena Pérez, totes elles del PSC.

Francesc Carol serà el nou regidor de CiU al ple en omplir la vacant deixada per Lluís Recoder.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.