07.09.15 – RUBÍ • Vallès Occidental

Rubí gaudeix intensament de la cultura popular i tradicional en una festa de San Roc multitudinària

0
113

La pluja ha respectat la Festa Major petita de Rubí, que enguany ha crescut en dies i en nombre d’activitats


Els Castellers de Rubí durant Sant Roc.
Rubí ha tornat a viure una festa de Sant Roc molt participativa, amb un programa ple d’activitats adreçat a tota la família. La que es coneix com la Festa Major petita de la ciutat ha crescut aquest any en dies i propostes, demostrant així la seva plena consolidació com a aparador de la tasca que realitzen les entitats de cultura popular i tradicional catalana de Rubí.
La celebració va arrencar dijous amb la inauguració de l’exposició 4 ¼. 425 anys de les Festes de Sant Roc de Barcelona. De vot de ciutat a festa popular a la plaça Nova i s’ha allargat fins diumenge amb prop d’una cinquantena de propostes. Al voltant de 5.000 persones han passat per aquestes activitats, entre les quals han destacat la 4a Trobada de Bèsties de Foc, la 16a Xerricada Popular, els jocs familiars a la plaça del Doctor Guardiet, la 16a Trobada i posterior passejada de Gegants i Capgrossos, els Versots dels Diables, aixecada de castells i la Mostra d’Entitats de Cultura Popular i Tradicional.
En aquesta edició, la Festa Major petita de Rubí ha sumat amb èxit activitats noves, com ara la representació teatral d’El curiós cas de l’Arnau de Torrelles o la programació de propostes familiars al solar de la plaça del Doctor Guardiet, on els més intrèpids han pogut gaudir d’entreteniments tan originals com el joc de la cucanya.
També han tingut una molt bona resposta la Fira de productes d’arrel tradicional, els sopar popular ?amb els 300 tiquets exhaurits? i el concert de dissabte, més concorregut que altres anys i que aquest cop ha anat a càrrec d’Ebri Knight.
La retrobada i el refresc de divendres al Celler han estat igualment un èxit de convocatòria, amb una gran presència de membres de les entitats de cultura popular i tradicional catalana.
Enguany la festa ha comptat amb la presència de la Marquesa de Barberà, personatge interpretat per una ballarina de l’Esbart Dansaire de Rubí i d’Arrel Dansa que ha servit com a nexe d’unió de totes les activitats programades.
La Festa Major de Sant Roc està organitzada per l’Ajuntament i la Taula de Cultura Popular i Tradicional de Rubí, que treballa durant molts mesos per fer-la possible; un esforç que enguany s’ha vist respectat finalment per la pluja malgrat les previsions inicials. Els darrers dos anys, la Xerricada Popular del carrer Sant Jaume s’havia hagut d’anul·lar precisament pel mal temps.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.