03.11.17 – SANT CUGAT DEL VALLÈS • Vallès Occidental

Sant Cugat posa en marxa un servei d’atenció i assessorament LGBTI

0
52

Paral·lelament l’Ajuntament farà el 9 de novembre una sessió oberta a la ciutadania per elaborar una diagnosis LGBTI

Campanya del servei d’atenció i assessorament LGBTI. Font: Ajuntament de Sant Cugat del Vallès.

El nou punt d’atenció LGBTI començarà a treballar a partir del 8 de novembre a la Casa Mònaco

L’Ajuntament, en coordinació amb la Generalitat, crea el nou servei d’atenció integral LGBTI (lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals), que es posarà en marxa a partir del 8 de novembre.

El Servei d’Atenció Integral (SAI) pretén atendre de manera personalitzada, de qualitat i de proximitat adreçat a les persones que pateixin, hagin patit o estiguin en risc de patir discriminació o violència per orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere.

Aquest recurs es posa en funcionament per donar resposta a aquestes situacions de discriminació, i també, a qualsevol necessitat d’acompanyament, suport o informació que tingui la ciutadania en relació a la diversitat sexual i de gènere.

A banda del nou servei d’assessorament i informació, també s’elaborarà una diagnosi LGBTI, i el dijous, 9 de novembre es farà una sessió oberta a la ciutadania i a les entitats socials, culturals i esportives. La trobada es farà a la Casa de Cultura des de les 18 hores i fins les 20 hores.
Amb aquest nou servei l’Ajuntament compleix amb la moció aprovada pel ple municipal el 2016, en què tots els grups polítics van acordar elaborar un pla municipal amb polítiques i mesures per promoure, defensar i garantir els drets de les persones lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals i intersexuals a la ciutat.
Funcionament del SAI LGBTI a Sant Cugat:
El punt del Servei d’Atenció Integral LGBTI està ubicat a la Casa Mònaco (Avinguda de Gràcia 50). S’hi pot accedir directament demanant cita prèvia al telèfon 93.565.70.00 o enviant un correu a sailgbti@santcugat.cat. L’atenció es farà el segon dimecres de cada mes de 16 a 19 h. Les persones seran ateses per una persona especialitzada en l’àmbit i de manera confidencial. Entre d’altres, el servei ofereix:
  • Assessorament personalitzat a les persones i famílies LGBTI, al seu entorn i a qualsevol persona interessada.
  • Informació, orientació i assessorament sobre els drets de les persones LGBTI.
  • Assessorament psicològic en les persones LGBTI en els processos personals d’identitat sexual i de gènere.
  • Atenció i/o derivació a serveis especialitzats en situacions de discriminació per raó d’identitat, orientació i expressió de gènere.
  • Sensibilització ciutadana, comunitària i social.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.