26.7.19 – SANT CUGAT DEL VALLÈS • Vallès Occidental

Sant Cugat sumarà 58 nous habitatges de lloguer protegit a partir de setembre

0
145

L’alcaldessa ha visitat aquest matí aquests habitatges, que són de promoció privada però estan gestionats per l’Ajuntament a través de Promusa. La previsió és lliurar-los al setembre


Imatge de la visita. Foto: Aj. Sant Cugat.
L’alcaldessa Mireia Ingla ha visitat aquest matí una promoció de 58 habitatges de protecció oficial (HPO) en règim de lloguer general que s’ha construït al barri de can Mates (entre els carrers de Vallseca i Benet de Moxó) i que es lliuraran el proper mes de setembre.
Aquests pisos són de promoció privada –han estat construïts per l’empresa Vielsa- i seran gestionats per l’empresa pública municipal Promusa. Això significa que els habitatges s’han adjudicat mitjançant un sorteig públic fet de Promusa i tenint en compte els criteris propis del registre de sol·licitants d’habitatges d’HPO de Sant Cugat. El preu del lloguer serà exactament igual que un habitatge protegit de promoció pública.
Aquests 58 habitatges tindran la qualificació de protecció oficial durant els 10 primers anys. Transcorregut aquest període es contempla que, si les dues parts hi estan d’acord, Promusa continuï gestionant aquesta promoció durant 10 anys més.
Cal recordar que aquesta promoció és fruit d’un acord entre l’Ajuntament, Promusa i l’empresa Vielsa en el marc de la modificació de PGM aprovada a les zones verdes de Valldoreix. Inicialment la parcel·la on s’han construït aquests habitatges (propietat de Vielsa) estava qualificada com a sòl terciari, però l’Ajuntament va acordar traslladar-hi part del sostre residencial que tenien les finques de can Monmany i can Busquets (que van quedar preservades de la urbanització). D’aquesta manera, aquesta parcel·la va passar a ser qualificada com a residencial amb l’obligació d’estar qualificada com a HPO durant com a mínim els 10 primers anys.
Més pisos de lloguer protegit gràcies al "tanteig i retracte"
Paral·lelament l’alcaldessa ha explicat que recentment l’Ajuntament ha adquirit 6 habitatges a través de la fórmula del "tanteig i retracte", que dona prioritat de compra a l’administració  quan els grans tenidors –especialment entitats bancàries- es venen pisos en execució hipotecària.
Aquests 6 habitatges es destinaran al programa de lloguer social. Estan ubicats als carrers Monestir, Major, camí de la Creu, Vallès, Migdia i al passatge Torre Blanca. Per adquirir aquests habitatges  s’ha destinat un total de 0’85 milions d’euros, dels quals un 56% s’ha finançat a través d’un conveni amb l’Institut Català de Finances (ICF).
D’altra banda, Promusa ja porta adquirits aquest any 5 habitatges protegits de venda –d’antigues promocions realitzades per aquesta empresa municipal- per tal de destinar-los al lloguer protegit.
575 habitatges de lloguer protegit gestionats per l’Ajuntament
Amb aquestes darreres adquisicions i el lliurament de la nova promoció de 58 habitatges al barri de can Mates al setembre, Sant Cugat disposarà d’un parc de 575 habitatges de lloguer protegit gestionats per l’Ajuntament a través de Promusa.
Ajuts a l’habitatge
Finalment, l’alcaldessa també ha recordat que l’Ajuntament té obert fins al 30 de setembre el període per sol·licitar els ajuts econòmics per a l’habitatge.
L’objectiu d’aquesta iniciativa municipal és beneficiar les persones i famílies amb menor capacitat econòmica, així com a pensionistes i famílies monoparentals. Les persones que visquin de lloguer en un immoble i que per contracte hagin de pagar l’IBI, també podran sol·licitar-lo.
Enguany es destinaran un total de 350.000 € a aquests ajuts, 50.000 € més que a l’exercici 2018. Paral·lelament, l’Ajuntament bonificarà enguany uns 420.000€ de l’IBI a les famílies nombroses.
Tota la informació i els tràmits per sol·licitar aquests ajuts es pot consultar a https://www.santcugat.cat/avis/ajuts-economics-a-lhabitatge-2019.
 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.