Sopa de lletres 170918

0
651La Sopa de Lletres d’alcaldes.eu – n10/170918
© alcaldes.eu

1.(sense l’article) Municipi del Baix Llobregat conegut, sobretot, per les cues que es formen a l’autopista que passa pel seu terme municipal. Té un castell d’estil romànic. El proper mes de febrer acollirà la I Fira de Mobilitat Sostenible de Catalunya. 

2. Hi va néixer el promotor de la primera línia de tren de la península ibèrica. La seva festa major és coneguda com “Les Santes”. És capital de comarca i seu del Tecnocampus i de la Nau Gaudí. 

3. Accident geogràfic que travesssa els municipis de Montblanc, Constantí i desemboca a Tarragona. Rima amb colibrí. 

4. Cognom de l’alcalde del municipi conegut com la “Porta de Catalunya”. Nom de dona i un massís muntanyós molt especial, declarat Parc Natural el 1987. 

5. Municipi de la comarca del Bages. Es diu que un noi d’aquesta població va batre ell sol les tropes de Napoleó. L’altre nom il.lustre ha guanyat moltes més batalles…esportives. 

6. Nom compost per: un accident geogràfic, una preposició i una planta comestible (en plural). Municipi situat al Camp de Tarragona que forma part de la zona de producció de tres productes amb denominació d’origen: l’Avellana de Reus, el vi Origen Tarragona i l’Oli Siurana verge extra. 

7. Situat al peu d’un turó on s’alça un famós castell, és testimoni impassible del riu Ebre. Un cap de setmana a l’any es converteix en escenari de l’univers de El Senyor dels Anells de Tolkien. La terrisseria encara està molt present entre els seus habitants. 

8. Associació lliure de municipis per a la gestió de serveis en comú i entitat política catalana creada el 1914.

 

Alcaldes.eu us ofereix una forma inesperada de participació:
una sopa de lletres
 

Deixeu-vos desafiar pels reptes i endevinalles d’aquesta nova secció i afineu el vostre coneixement del país.

La Sopa de Lletres d’Alcaldes.eu és un bon entrenament per a la intuïció i la memòria dels lectors, però també una agradable manera de compartir la inquietud per la nostra cultura i la vida del municipalisme català.

INSTRUCCIONS

imprimiu-vos aquesta pàgina, llegiu les indicacions i trobeu les paraules amagades. Us garantim una bona estona de gaudi.
I no deixeu de reenviar les sopes de lletres als vostres amics.


Cada setmana amb el mail de sumari per suscriptors una nova sopa de lletres!


FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.