TERRASSA • Vallès Occidental

Terrassa obre una nova oficina especialitzada en la rehabilitació i l’eficiència energètica

0
809

Potenciar el desenvolupament sostenible de les llars és l’objectiu de la nova oficina especialitzada en rehabilitació i eficiència energètica que s’ha posat en marxa a Terrassa. L’acte d’inauguració, que ha tingut lloc aquest dimarts, l’han encapçalat el diputat d’Infraestructures i Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, Pere Pons; l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, i la tinenta d’alcalde de Serveis Territorials i regidora d’Habitatge, Lluïsa Melgares

El diputat d’Infraestructures Pere Pons ha recordat que Catalunya té un parc envellit i això té un impacte en la qualitat energètica dels immobles. En aquest sentit, Pons ha assegurat que «un terç dels immobles amb certificat energètic tenen una qualificació energètica baixa i per tant, tenim un gran potencial de millora». És per això que el diputat ha instat a «aprofitar la injecció econòmica dels fons europeus Next Generation» per arreglar les deficiències estructurals i definir un full de ruta que respongui les necessitats del nostre parc d’edificis.

Un nou espai per sol·licitar ajudes per a la rehabilitació d’edificis

A la nova oficina s’hi podran sol·licitar totes les ajudes relacionades amb la rehabilitació d’edificis plurifamiliars i habitatges. També es podran tramitar les sol·licituds i demandes pertinents amb el suport del personal municipal. 

L’espai s’ha concebut com un punt de trobada entre els diferents agents implicats en el sector per crear noves sinergies i impulsar estratègies locals que potenciïn el desenvolupament sostenible de les llars.

L’oficina local també oferirà suport a la ciutadania interessada en el programa de Mediació per al lloguer social i el programa de Mobilització d’habitatges buits, que impulsa l’accés a habitatges existents a través del lloguer o la compra.

La cultura de la rehabilitació, a través d’una exposició

La nova oficina acull l’exposició Rehabilitem, que serà itinerant pels municipis de la demarcació de Barcelona durant 2 anys. El seu principal objectiu és crear una cultura de la rehabilitació entre els ciutadans i informar dels ajuts que hi ha i com accedir-hi, a través de diversos elements interactius.

La mostra l’organitza la Diputació de Barcelona en col·laboració amb el comitè estratègic de REHABILITA, un projecte col·lectiu del sector impulsat pel Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació – CAATEEB.

Abans de la inauguració, s’ha celebrat una taula rodona sota el títol Next Generation i la rehabilitació d’edificis i habitatges, moderada per Sònia Ballester, cap de l’Oficina d’Habitatge de la Diputació de Barcelona.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.