Reunió de la diputació permanent del Parlament. Foto: ACN.

El Punt Avui
Barcelona • Barcelonès

Tombat el decret del govern per regular el lloguer de temporada

0
33

  •  Només els comuns i la CUP hi han votat a favor, i el PSC s’hi ha abstingut a la diputació permanent del Parlament
  •  Validat el decret de sequera per permetre omplir les piscines declarades refugis climàtics

La Diputació Permanent del Parlament ha tombat el decret del govern de Pere Aragonès per regular el lloguer de temporada pels vots en contra de, Junts, Vox, Cs i PPC i l’abstenció del PSC. Tot i que tots els grups han coincidit que hi ha un problema d’habitatge a Catalunya, només ERC, comuns i CUP s’han mostrat partidaris del decret de la consellera de Territori en funcions, Ester Capella. Des del PSC i Junts han justificat la seva votació apuntant que el Govern no havia treballat el decret amb els actors afectats.

La consellera Capella ha defensat que sense la regulació es “garanteix l’especulació”. La líder dels comuns, Jéssica Albiach, ha lamentat la posició dels socialistes ha advertit que la regulació de lloguer serà una “condició imprescindible” per un acord de govern.

La votació semblava cantada i podria haver estat indicativa d’algun moviment previ entre el PSC i el decret que apadrinava ERC, sobretot de cara a la votació de la mesa del Parlament del dia 10. Però els partits han mantingut els blocs inicials i el decret queda aparcat.

El decret pretenia evitar l’ús fraudulent del lloguer de temporada aplicant-hi la contenció de rendes si el pis és ocupat per motius professionals, laborals, d’estudis, mèdics o s’està a l’espera del lliurament d’un habitatge, entre d’altres situacions anàlogues. En canvi, podrien continuar sent lloguer de temporada aquells que siguin per a usos recreatius, de lleure o vacances, com puguin ser festivals i esdeveniments, o per assistir a congressos. El decret llei també establia que en el cas del lloguer de les habitacions, l’import de la renda de totes elles sumades no pugui superar el límit establert per aquell habitatge.

Continuar llegint

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.