26.05.13 – BARCELONA • Barcelonès

Trias veu “ridícul” que la capital mundial del mòbil perdi les competències en la regulació de les telecomunicacions

0
222

L’alcalde de Barcelona recorda que malgrat la "reorganització" de la CMT hi ha "la promesa" de mantenir la direcció a Catalunya


Edifici de la Comissió del Mercat de Telecomunicacions (CMT) al 22@ de Barcelona.
L’alcalde Xavier Trias creu que "seria ridícul" que Barcelona, la capital mundial del mòbil, perdés les competències estatals que se li han atorgat des de fa vuit anys per la supervisió i regulació dels sectors de les telecomunicacions i serveis audiovisuals. En declaracions a la premsa, Trias s’ha referit a la notícia que publica avui el diari ‘El País’ on s’afirma que Barcelona perdrà la seu de la Comissió Nacional de Telecomunicacions (CMT). L’alcalde ha reconegut que, fins a on ell sap, la "reorganització" de les comissions en un macroorganisme és per reduir el dèficit de les administracions públiques, però que aquesta no ha de suposar la pèrdua de la direcció de la CMT per part de Barcelona.
Durant la seva visita aquest diumenge al migdia a la 26a Diada de la Puntaire, Trias ha expressat que aquesta reorganització de les comissions de regulació estatal en una entitat que les englobi totes no afectarà la situació actual a Barcelona perquè "hi ha la promesa que la direcció de la regulació en l’àmbit de les telecomunicacions es quedi aquí". I ha afegit, tot seguit, que "confia que es compleixin les paraules".
Per l’alcalde de Barcelona, "seria ridícul" que la que avui és capital mundial del mòbil acabés perdent les competències que se li han atorgat en aquest àmbit i ha afegit que en qualsevol cas, des de l’Ajuntament de Barcelona s’insistirà perquè això no passi. 
Trias també ha explicat que fins a on ell sap, aquesta regulació iniciada pel govern espanyol és per aconseguir una major solvència dels ens reguladors i reduir el dèficit de les administracions públiques, però que això no afectarà la direcció d’instrucció en l’àmbit de les telecomunicacions i els serveis audiovisuals que continuarà estant a Barcelona. 
De fet, en aquest sentit, la comissió d’Indústria del Congrés dels Diputats ja va aprovar fa dos mesos, amb el vot a favor de totes les formacions i l’abstenció d’UPyD, l’acord entre CiU i PP per mantenir a Barcelona una de les direccions estratègiques de la nova Comissió Nacional dels Mercats i de la Competència (CNMC). 
Concretament aquesta direcció d’instrucció de Telecomunicació i Serveis Audiovisuals, a què fa referència Trias, per ubicar-la a les instal·lacions que ha ocupat fins ara la Comissió del Mercat de Telecomunicacions (CMT). Aquest acord, a més, es va incloure a la Llei de creació de la nova Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC), el nou macrorganisme regulador que crearà el govern espanyol per tal d’englobar-hi aquesta i altres comissions nacionals com la d’Energia o la de la Competència. 
D’aquesta manera, Trias ha tret importància a la informació publicada aquest diumenge pel diari ‘El País’ on s’afirma que Barcelona deixarà de ser la seu estatal de la CMT i es vincula el compromís de mantenir a Catalunya la direcció d’instrucció en l’àmbit de les telecomunicacions al decret que finalment aprovi el govern espanyol on es recollirà l’estatut intern de la CNMC.
"Barcelona és i serà solvent"
En un altre àmbit, Trias ha insistit en el missatge sobre la bona salut dels comptes de la capital catalana. L’alcalde ha reiterat les paraules recollides, també aquest diumenge en una entrevista seva a ‘El Periódico’, i ha afirmat que "Barcelona és i serà solvent els propers anys".
Segons Trias aquesta és "la gran aposta de la ciutat" i la imatge que vol donar al món per generar confiança, especialment en una època complicada per la crisi econòmica com l’actual. "Barcelona no es pot permetre el luxe de fer dèficit". "Som una ciutat solvent, que paga a trenta dies els seus proveïdors, seriosa i amb la capacitat de destinar 350 miliones d’euros a inversions", ha destacat.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.