Un pla per millorar les oportunitats dels petits pescadors al Mediterrani i al Mar Negre

0
76

Els ministres de deu estats membres, entre els quals Espanya, i de vuit països tercers costaners van adoptar un ambiciós pla d’acció regional a deu anys per a la pesca sostenible a petita escala al Mediterrani i al Mar Negre. El pla estableix mesures detallades per assegurar la continuïtat de les poblacions de peixos i la prosperitat econòmica i social a llarg termini dels pescadors i les comunitats costaneres.
 
Els petits pescadors tenen un paper clau en la regió Mediterrània i el Mar Negre, representen més del 84% de la flota pesquera total i ocupen gairebé el 62% del total dels llocs de treball a bord dels vaixells pesquers. En general es tracta de negocis familiars on els propietaris estan directament involucrats en l’activitat pesquera. A més, té un impacte important en les economies locals i proporciona aliments saludables.
 
En la Conferència d’Alt Nivell sobre pesca sostenible a petita escala que a tingut lloc al Mediterrani i al Mar Negre i Malta i que compta amb el suport financer de la Comissió Europea, va concloure amb un acord polític històric. El comissari Karmenu Vella, responsable de Medi Ambient, Pesca i Afers Marítims, va dir: "La pesca al Mediterrani i al Mar Negre té un caràcter predominantment familiar. Actualment aquests pescadors s’afronten a reptes importants, el 90% dels bancs de peixos avaluats estan sobreexplotats. Hem de treballar colze a colze amb els pescadores si volem conservar el bon estat dels mars i que puguin seguir donant vida als pescadors durant les generacions futures".
 
La Declaració ministerial signada per deu països de la UE (Bulgària, Croàcia, Xipre, França, Grècia, Itàlia, Malta, Romania, Eslovènia i Espanya) i vuit estats tercers costaners (Albània, Algèria, Geòrgia, el Líban, Líbia, Montenegro, el Marroc i Turquia)  converteix el compromís polític adquirit en la Declaració de Malta MedFish4Ever del 2017 i la de Sofia 2018 en un pla regional detallat que reforça la veu dels pescadors en les decisions que afecten els seus mitjans de subsistència amb l’objectiu de millorar les seves capacitats per contribuir a la seguretat alimentària i obtenir beneficis econòmics, socials i laborals tot salvaguardant pràctiques de pesca ambientalment sostenibles.
 
Més informació:
 
 
 
 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.