Tarragona • Tarragonès

Una jornada tècnica debatrà sobre l’economia ‘silver’ com a oportunitat de desenvolupament econòmic a les zones rurals

0
1306

La sessió tècnica se celebrarà el 30 de maig a l’Hostatgeria de Poblet i està emmarcada en el projecte Redel Rural Silver, amb el qual col·labora la Diputació de Tarragona

L’economia ‘silver’ és aquella vinculada a atendre les necessitats de les persones majors de 55 anys. És un segment de població que creix any rere any i, per tant, és una oportunitat per a generar negoci, especialment en les zones rurals. Una jornada, organitzada en el marc del projecte Redel Rural Silver, amb el qual col·labora la Diputació de Tarragona, aprofundirà en l’economia ‘silver’ com a oportunitat de desenvolupament econòmic.

La sessió, que tindrà lloc el 30 de maig a l’Hostatgeria de Poblet a partir de les 9h, està pensada per ser un punt de trobada d’emprenedors que es dirigeixen a aquest sector poblacional i, alhora, per a donar a conèixer bones pràctiques que ja s’estan duent a terme. En aquest sentit, s’han organitzat dues taules de debat, amb la participació de tècnics i experts en economia ‘silver’ i de persones emprenedores vinculades a aquest sector.

A més, durant la jornada s’aprofundirà en el repte de com es poden aprofitar els recursos turístics existents per convertir el turisme sènior en un pilar fonamental i aportar solucions per contribuir a la potencialitat del territori, a partir del treball compartit i/o l’establiment de sinergies.

Les inscripcions encara estan obertes, i es poden formalitzar en aquest enllaç: https://www.dipta.cat/empren/jornada-impulsem-leconomia-silver-de-repte-a-oportunitat-per-al-mon-rural.

 

9.15 h – Benvinguda

9.30 h –Taula 1: Descobrim l’economia ‘silver’

  • L’àmbit de l’economia ‘silver’ a Catalunya, a càrrec d’ACCIÓ (Agència per a la Competitivitat de l’Empresa)
  • Descobrint el consumidor ‘silver’, a càrrec de Payment Innovation Hub

10.30 h – Pausa – cafè

11.00 h – Inici de la Taula 2: Coneixem bones pràctiques 

  • Fundació Santa Teresa – Experiència en el sector de les cures i atenció a les persones
  • Eutsi Cooperativa –  Experiència d’envelliment actiu al pirineu de Navarra
  • Bleta – Startup del sector tecnològic
  • Vilma – Startup del sector edtech

12.30 h – Inici de la Taula 3: Oportunitats per al sector del turisme i benestar silver

  • Jaume Riera – Balnerari de Rocallaura (Vallbona de les Monges) 
  • Paula Santamaria – Turisme actiu i cultural (Escornalbou)
  • Cristina Gomez – Naturalmente Yoga (Terra Alta) 
  • Eva Casanova – Lo nostre arròs (Montsià)

13.30 h – Presentació del repte Redel Rural Silver, enfocat al turisme sènior. A càrrec de Sandra Suàrez, tècnica d’Emprenedoria de la Diputació de Tarragona

La Diputació de Tarragona impulsa el projecte Redel Rural Silver juntament amb 4 entitats d’arreu de l’Estat –Sodebur, Lanbide Ekimenak Zentroa, el Ayuntamiento y Mancomunidad de Medina del Campo i REDEL–, per abordar les necessitats relacionades amb l’envelliment en el medi rural i aprofitar les oportunitats que ofereix l’economia silver com a font de feina, benestar i desenvolupament local.

Font: Diputació de Tarragona

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.