02.06.17 – BARCELONA • Barcelonès

33 municipis participaran en la setena edició de la campanya de dinamització del comerç de proximitat “Barris antics, molt per descobrir, molt per oferir”

0
95

La campanya es durà a terme aquest mes de juny i comptarà amb la participació de 1.845 comerços i 29 associacions de comerciants

Carles Sala: “Els municipis participants estan molt convençuts i compromesos amb aquesta campanya”. Foto: gencat.
La Xarxa de Barris amb Projectes es va crear l’any 2007, com a espai de trobada i intercanvi d’idees entre els ajuntaments que tenien en marxa un Pla de barris
Un total de 33 municipis participaran aquest juny en la campanya “Barris antics, molt per descobrir, molt per oferir” que té com a objectiu dinamitzar el comerç de proximitat en els nuclis antics dels municipis

Aquesta iniciativa comptarà amb la participació de 1.845 comerços i 29 associacions de comerciants i està impulsada per la Generalitat, Pimec i les quatre diputacions. El secretari d’Habitatge i Millora Urbana, Carles Sala, ha presentat aquest matí la campanya, juntament amb la coordinadora de la Xarxa i Pla de Barris de l’Ajuntament del Vendrell, Mònica Rucabado; el president de PIMEC sector Comerç, Àlex Goñi; i la directora general de Comerç, Muntsa Vilalta.

En el marc d’aquesta campanya, que porta el lema Comprar al barri té premi, aquests municipis repartiran 1.122 premis, valorats en 99.960 euros, entre els clients dels comerços adherits a la campanya. Per cada compra, el client rebrà una butlleta que l’habilitarà per participar en el sorteig d‘un premi principal que consisteix en experiències gastronòmiques, nits d’hotel, visites guiades, espectacles i productes típics de cadascun dels municipis participants en la campanya.
Durant l’acte de presentació Carles Sala ha remarcat que “el comerç de proximitat comporta molts beneficis: econòmics, socials i mediambientals”. El secretari ha recordat que “s’ha fet molta feina durant els anys que s’han anat fent les campanyes” i ha assegurat que, en aquest sentit, el Govern “no hi vol posar data de caducitat”. “Els municipis participants estan molt convençuts i compromesos amb aquesta campanya”, ha afegit el secretari Sala.
Per la seva banda, la directora general de Comerç, Muntsa Vilalta, ha destacat que “no podem percebre les ciutats sense el comerç ni sense els centres històrics”.
La campanya es va posar en marxa l’any 2011 amb la participació de 8 municipis. Ara, la seva setena edició es consolida amb la participació de 33 poblacions d’arreu del territori. Aquest any s’han afegit a la campanya Artesa de Segre, Juneda, l’Escala, Manresa, Sant  Feliu de Codines, Sant Martí de Tous.
Impuls a la compra en comerços de proximitat
La Xarxa de Barris amb Projectes està formada per ajuntaments que impulsen plans de millora de barris i posen en marxa aquestes campanyes amb l’objectiu de potenciar i dinamitzar el comerç urbà de proximitat en els nuclis antics i per millorar la qualitat de vida i la cohesió social. 
La Xarxa de Barris amb Projectes es va crear l’any 2007, com a espai de trobada i intercanvi d’idees entre els ajuntaments que tenien en marxa un Pla de barris. Dos anys després, es va posar en marxa la subxarxa de nuclis antics, que va començar a treballar la dinamització del comerç de proximitat en tractar-se d’una prioritat compartida per tots els municipis. L’objectiu és el de recuperar la centralitat comercial dels nuclis històrics i, així, el seu paper de referència.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.