30.08.14 – BARCELONA • Barcelonès

Ajuntament de Barcelona destina 200.000 euros per l’adequació de locals destinats a activitats de lleure per a joves i adolescents i per a centres de culte d’entitats religioses

0
245

Es pot sol·licitar fins a un màxim de 12.000 euros per projecte, i la quantia de la subvenció pot arribar al 100% del cost total de l’obra. Es poden presentar sol·licituds per optar a la subvenció durant tot el mes de setembre.

L’Ajuntament de Barcelona, a través de les Regidories d’Adolescència i Joventut i de Dona i Drets Civils, i el Comissionat d’Afers Religiosos, posa en marxa un paquet de subvencions destinades a l’adequació i arranjament de locals de Barcelona destinats a activitats d’educació en el lleure d’infants, adolescents i joves, i a centres de culte d’entitats religioses.
 
Aquesta modalitat de subvenció, per valor de 200.000 euros (100.000 euros per cada tipologia), és una convocatòria per donar suport a entitats amb petit pressupost per a la millora de les seves instal·lacions mitjançant una subvenció que els permeti fer obres menors. Es pot sol·licitar fins a un màxim de 12.000 euros per projecte, i la quantia de la subvenció pot arribar al 100% del cost total de l’obra. Es poden presentar sol·licituds per optar a la subvenció durant tot el mes de setembre.
 
Pel que fa els centres de culte d’entitats religioses, és el primer cop que s’atorguen, i podran optar a la subvenció aquelles entitats inscrites en el Registre d’Entitats Religioses, o bé que disposin d’autorització de l’autoritat eclesiàstica o religiosa competent, o associacions i entitats vinculades a les diferents confessions religioses que tinguin com a objecte la realització d’actes de culte. Només es podran subvencionar obres menors que es realitzin en centres que contribueixin al compliment de la llei de centres de culte.
 
Francina Vila, regidora de Dona i Drets Civils, ha explicat que “els llocs de cultes es converteixen en locals de trobada per moltes comunitats religioses de la nostra ciutat. Amb aquesta subvenció volem col·laborar en la millora d’aquestes instal·lacions per fer-les més còmodes i accessibles per als seus usuaris”.
 
Respecte els locals destinats a activitats d’educació en el lleure d’infants, adolescents i joves, on es desenvolupa l’activitat ordinària d’agrupaments i centres d’esplai, per optar a la subvenció han d’estar han d’estar inscrites en el Cens d’Entitats Juvenils de la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya com per exemple, agrupaments escolta, esplais o casals de joves.
 
Per Raimond Blasi, regidor d’Adolescència i Joventut, “una de les prioritats de l’Ajuntament és garantir l’oferta de lleure i educativa dels joves a la ciutat, i això passa per la col·laboració amb les entitats i associacions que s’hi dediquen. Les obres de millora que podran realitzar moltes d’elles gràcies a aquesta subvenció municipal ajudaran a garantir la qualitat dels serveis que ofereixen”.
 
Els projectes que vulguin optar a la subvenció hauran de millorar les condicions de l’interior dels locals per tal que aquestes instal·lacions acompleixin amb les condicions tècniques mínimes i necessàries per tal de:
 • Garantir la correcta prestació de serveis
 • Garantir la seguretat de les persones usuàries
 • Evitar molèsties a terceres persones.
 • Evitar efectes negatius a l’entorn
 • Evitar els impactes derivats de l’acumulació de persones en els seus accessos
 • Evitar les molèsties i pertorbacions cap a l’exterior i als immobles veïns
En aquest aspecte, les actuacions prioritàries seran:
 • Condicions de protecció acústica.
 • Mesures de millora de l’accessibilitat.
 • Obertura i ampliació de sortides d’evacuació i altes treballs relatius a condicions de seguretat estructural.
 • Mesures de seguretat contra incendis i de seguretat estructural.
 • Condicionament d’accessos i vestíbul.
 • Adequació d’instal·lacions elèctriques.
   

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.