Augmenta l’adaptació al canvi climàtic de les zones urbanes amb LIFE BAETULO!

0
3585

LIFE BAETULO és un projecte pilot on s’aplica per primera vegada una nova tecnologia, un Sistema Integrat (i multirisc) d’Alerta Precoç en una ciutat, en aquest cas a Badalona (Espanya). L’objectiu és reduir l’exposició i la vulnerabilitat dels ciutadans i altres actius urbans als perills relacionats amb el clima, proporcionant informació i alarmes anticipades que permetin prendre accions preventives (incloses les operatives) per minimitzar els impactes directes i indirectes i els danys derivats del canvi climàtic.

Contribueix a augmentar l’adaptació al canvi climàtic de les zones urbanes proporcionant una eina innovadora, aplicable i utilitzable per qualsevol ciutat o regió que s’enfronti als perills climàtics i que té com a objectiu:

  • Anticipar els efectes adversos del canvi climàtic, inclosa la previsió i l’alerta de tots els perills climàtics que afecten les zones urbanes
  • Minimitzar l’exposició i la vulnerabilitat dels habitants, els actius urbans i el medi que l’envolta als impactes del canvi climàtic.
  • Prendre les accions de resposta adequades per prevenir o minimitzar els danys que poden causar els perills derivats del clima
  • Sensibilitzar i potenciar la capacitat general de la ciutadania, les administracions, els polítics i les empreses en el marc del canvi climàtic.

La solució LIFE BAETULO resultant consisteix en:

  • Una plataforma informàtica (el sistema d’alerta precoç integrat i multirisc), per donar suport als gestors de riscos per anticipar, controlar i gestionar riscos climàtics com ara: inundacions, desbordaments combinats de clavegueram, marejades, tempestes de vent, onades de calor, onades de fred, nevades, incendis forestals. i episodis d’alta contaminació atmosfèrica.
  • Una aplicació mòbil ciutadana per informar les persones en risc sobre: ​​esdeveniments climàtics propers o actuals en forma de (prealerta, alerta o emergència), les principals causes que desencadenen l’esdeveniment i les mesures d’autoprotecció que els ciutadans poden dur a terme per evitar impactes en la salut, el benestar i les propietats.

Ambdues eines estan en ús actualment a la ciutat de Badalona, ​​signant del Pacte!

Vols saber més sobre LIFE BAETULO? Clica aquí!

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.