La diputada Pilar Díaz durant la inauguració de les XXV Trobades Municipals Europees. Foto: Xavier Subias / Diputació de Barcelona

Barcelona • Barcelonès

Barcelona debat sobre el futur dels governs locals després de la pandèmia

0
1180

La Diputació de Barcelona està celebrant, aquest dimecres i dijous, les XXV Trobades Municipals Europees que porten per títol “Tres anys després de la pandèmia: cap a on van els governs locals europeus?” i que volen generar un espai de debat i intercanvi al voltant de com està impactant el context actual de múltiples crisis interconnectades en la gestió dels municipis europeus. També s’analitzen les polítiques i instruments que posa la Unió Europea a disposició dels governs locals per donar millor resposta a les necessitats de la ciutadania i dels agents del territori. 

Les jornades, que tenen lloc al Museu Marítim de Barcelona, han estat inaugurades per la diputada adjunta de Presidència i delegada per a les Relacions Internacionals, Pilar Díaz, que ha destacat que «posem en valor el paper dels governs locals a l’hora de donar respostes ràpides a la ciutadania en moment de crisi especialment per a les persones més vulnerable».

Durant la seva intervenció, Díaz ha recordat que els governs locals han de fer front a nous reptes que condicionen el desenvolupament dels territoris i la qualitat de vida de la ciutadania. Així mateix ha destacat la tasca desenvolupada pels governs locals a l’hora d’assegurar la cohesió dels territoris i promoure la inclusió, donant resposta a les demandes de la ciutadania.

El programa d’aquestes jornades combina diàlegs entre experts en polítiques europees i governs locals, taules d’experiències i presentacions sobre els programes europeus LIFE i Horizon Europe.

Les jornades han estat coorganitzades per l’Oficina d’Europa i Estratègia Internacional (OEEI), de la Diputació, la Representació de la Comissió Europea i l’Oficina del parlament Europeu a Barcelona.

Font: Diputació de Barcelona

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.