Veïnes de Sant Martí Vell, apropant-se al servei de banca mòbil de CaixaBank a Sant Martí Vell, dijous de la setmana passada. Foto: E.A..

Caixers ambulants als pobles

0
29

CaixaBank i la Caixa d’Enginyers despleguen el servei quinzenal en 95 dels pobles petits que hi ha a la demarcació

Cada matí, els vehicles de les dues entitats apropen la banca a veïns que encara defugen l’ús de la targeta

La inèrcia del tancament d’oficines bancàries ha posat tensió en el mercat urbà, on la majoria de clients ha hagut d’adaptar-se a la nova realitat: l’ús d’aplicacions desplegades per les diverses entitats per evitar comissions o mirar de sortir-se’n. Però mentrestant, a l’inrevés, per pal·liar el dèficit en pobles petits i allunyats del teixit bancari, on hi ha veïnatges envellits que depenien del desplaçaments a poblacions més grans amb ajut de familiars més joves o veïns, des d’aquesta tardor la situació ha millorat. A les comarques gironines, CaixaBank i Caixa d’Enginyers han assumit el servei en 95 dels 221 municipis de les comarques de l’Alt Empordà i el Baix Empordà, la Garrotxa, el Gironès, el Pla de l’Estany i la Selva, en les quals viuen prop de 56.000 habitants. Té una periodicitat quinzenal, majoritàriament, per mirar de normalitzar la vida als usuaris, siguin o no clients, i evitar-los desplaçaments per a operacions rutinàries com ara disposar de diners en efectiu, pagar rebuts o impostos o posar-se al dia pel que fa a actualitzar llibretes o la resta de serveis financers.

En molts pobles, però, l’aterratge del servei és alhora tan insòlit com benvingut. A Madremanya o Sant Martí Vell, aquest novembre, els usuaris que esperaven l’arribada del camió oficina ambulant de CaixaBank admetien que fins aleshores ningú recordava l’existència de cap oficina bancària estable al poble. Però l’agraeixen. En la segona sessió a Madremanya Pere Casadevall, la feia petar amb altres veïns mentre acabaven de desplegar el dispositiu, a l’esplanada del centre cívic que allà anomenen CIR (Centre Intergeneracional Rural), una denominació futurista que des del 2016 aglutina els serveis de sala polivalent, consultori mèdic i servei municipal de bar, restaurant i botiga. S’hi pot pagar amb targeta, però els veïns, sense oficina al poble, se les empesquen per recórrer al desplaçament fins a Celrà, Bordils, o la Bisbal, perquè tot i pertànyer al Gironès, administrativament, aquest darrer és el seu mercat setmanal de referència cada divendres. Per Casadevall, però, el recurs de disposar d’oficina ambulant “evita els inconvenients del desplaçament o l’aparcament”. El CIR és accessible i s’hi pot aparcar. I en aquest cas, en comptes d’habituar-se a l’ús de l’aplicació mòbil virtual, ell i altres veïns s’estalvien quilòmetres, tot i continuar maldant, feliços al poble, per poder conduir.

Continuar llegint

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.