11.6.20 – CALONGE I SANT ANTONI • Baix Empordà

Calonge i Sant Antoni impulsa “Cooperar és de Savis”, un projecte per incentivar la creació de projectes d’economia social i solidària

0
130

Aquesta iniciativa té com a objectiu facilitar que les persones que vulguin constituir un projecte cooperatiu tinguin l’acompanyament necessari i un conjunt de facilitats que facin viable el seu objectiu.


Imatge d’una sessió de treball del Congrés d’Emprenedoria celebrat al Palau Firal de Sant Antoni. Foto: Aj.Calonge i Sant Antoni.
L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni i el Cercle Empordà de l’Ateneu Cooperatiu de Terres Gironines impulsa el projecte "Cooperar és de savis", per incentivar la creació de nous projectes d’economia social i solidària al municipi. Aquesta iniciativa té com a objectiu facilitar que les persones que vulguin constituir un projecte cooperatiu tinguin l’acompanyament necessari i un conjunt de facilitats que facin viable el seu objectiu.
Així, "Cooperar és de savis" obre un termini per la presentació de projectes d’economia social i solidària que finalitzarà el 31 d’agost. Poden participar d’aquesta acció els projectes i iniciatives que vulguin desenvolupar activitat econòmica segons els criteris que marca l’Economia Social i Solidària. Els projectes participants hauran d’estar formats com a mínim per dues persones, essent aquestes les que esdevindran sòcies fundadores de l’associació o de la cooperativa.
Les propostes presentades s’analitzaran per un equip tècnic que puntuarà els projectes en funció de diferents criteris, com l’adqueció de la proposta als principis d’Economia Social i Solidària, la viabilitat del pla d’empresa o la presentació de la proposta. Els projectes que obtinguin com a mínim 60 d’un màxim de 100 punts entraran en Cooperar és de savis.
Els projectes que obtinguin la puntuació mínima tindrà l’acompanyament, assessorament tècnic i formatiu necessari per al seu desenvolupament i constitució fins al 31 de desembre, i també podrà disposar gratuïtament durant un any d’un espai de treball compartit (Coworking) al Viver d’Empreses Alta Mar de Calonge i Sant Antoni on la iniciativa guanyadora podrà desenvolupar les seves activitats amb un ambient de cooperació, intercanvi d’experiències i establint sinergies empresarials.
Per facilitar l’impuls a les iniciatives d’Economia Social i Solidària en el marc de "Cooperar és de savis" s’ha organitzat un itinerari formatiu on-line de 4 sessions per oferir totes les eines necessàries per desenvolupar aquests projectes. Així, el 18 de juny, en una primera sessió, es farà una presentació del projecte “Cooperar és de savis” i una introducció a l’economia social i solidària i als seus valors, el 25 de juny la sessió formativa es centrarà en el pla de viabilitat econòmica, mentre que la tercera sessió, que tindrà lloc el 2 de juliol, afrontarà la gestió democràtica en les organitzacions. El programa formatiu es tancarà amb una sessió sobre les formes jurídiques de l’economia social i solidària, el 9 de juliol.
L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni forma part de la Xarxa d’Ateneus Cooperatius de Terres Gironines, dins del Cercle Empordà. L’objectiu de la Xarxa d’Ateneus Cooperatius és impulsar l’economia social i cooperativa a Catalunya a partir de l’aliança de diversos actors públics i privats de l’economia social del territori, amb l’objectiu de donar a conèixer i impulsar les iniciatives d’economia social i solidària, el tercer sector i les cooperatives; un model d’economia transformadora que dona resposta a les necessitats de les persones i del territori, i genera riquesa i ocupació estable i de qualitat.
 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.