CALONGE I SANT ANTONI • Baix Empordà

Calonge i Sant Antoni subvenciona el material per millorar la qualitat de vida de persones amb mobilitat reduïda

0
3276

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, des de la regidoria de Serveis Socials, el desembre de l’any passat, va aprovar la convocatòria de la concessió d’ajuts per a l’adquisició de material tècnic adequat per a millorar la mobilitat de persones dependents amb mobilitat reduïda.

Aquesta subvenció, amb un fons de 30.000 €, ha permès subvencionar el 100 % del cost als beneficiaris, que havien de ser persones empadronades al municipi de Calonge i Sant Antoni amb una antiguitat mínima d’un any, usuàries del servei d’ atenció domiciliària o bé amb un grau de dependència reconegut per la Generalitat de Catalunya.

La regidora de serveis socials, Mercè Orduña, fa una valoració molt positiva del resultat d’haver portat a la pràctica aquesta iniciativa de caire social, donant suport material per complementar limitacions o manques funcionals i així augmentar l’autonomia personal d’aquelles persones més vulnerables, persones grans sense o gairebé sense xarxa familiar i/o social. En total s’han concedit 48 ajuts materials a 28 persones en situació de vulnerabilitat. Mercè Orduña explica que “continuarem treballant com hem fet fins ara per millorar els serveis  i destinant recursos per la detecció de nous casos que necessitin del nostre suport assistencial”.

Actualment al municipi hi ha 504 persones amb grau de dependència reconeguda per la Generalitat de Catalunya, 110 persones usuàries dels serveis de fisioterapeutes, 108 usuaris del servei de teleassistència, 49 persones que utilitzen els serveis de les treballadores familiars i 37 els de les auxiliars de la llar. Aquests dos últims serveis estan inclosos dins del Servei d’Atenció Domiciliària. Es tracta de persones amb dificultats per a realitzar les tasques de la vida diària i que necessiten l’ajut d’altres persones per a realitzar-les.

Per a facilitar el desenvolupament de les persones amb mobilitat reduïda o manca funcional existeixen diferents ajudes tècniques per augmentar la seva autonomia personal. Aquests dispositius de suport ajuden a suplir o complementar una limitació o manca funcional de la persona, incrementant el nivell d’autogestió de l’usuari amb dificultats per a desenvolupar certes labors del dia a dia i afavoreixen l’estada del mateix en el seu domicili habitual, reduint així l’ingrés a centres residencials.

A mesura que la mobilitat es redueix, a més d’un suport personal, són necessaris tota una sèrie d’elements per a facilitar l’autonomia del dependent i el suport del cuidador, com poden ser grues, llits articulats i rentacaps de llit, entre d’altres. Moltes d’aquestes ajudes tenen un cost econòmic important, difícil d’assumir pels individus i les famílies en situació vulnerable.

Per tant, l’objectiu d’ aquesta subvenció del 100% del cost ha estat el de donar suport material a persones amb dependència i als seus familiars, en l’àmbit domiciliari, i que es troben en una situació vulnerable. Aquest material una vegada l’usuari no el necessiti, passarà al banc d’ajuts tècnics del Consell Comarcal del Baix Empordà, per a aquelles persones que en un futur les puguin necessitar.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.