Capital Verda Europea 2016: una estratègia de zero-residus per a Ljubljana

0
116

Els signants del Pacte dels Alcaldes segueixen en la seva tendència d’èxit, ara a la competició per al premi de la Capital Verda Europea. Ljubljana, ciutat signant del Pacte dels Alcaldes, és la nova Capital Verda Europea per al 2016, prenent el relleu de Bristol (GB), ciutat també signant.
L’alcalde de Brisol, George Ferguson, va cedir el títol a l’alcalde de Ljubljana, Zoran Janković, durant una cerimònia oficial celebrada ahir a Brussel·les. 
 
Ljubljana és la primera ciutat del centre i sud-est europeu que obté el reconeixement de Capital Verda Europea. La ciutat signant del Pacte dels Alcaldes ha estat guardonada pels seus múltiples esforços en el camp de la sostenibilitat, el medi ambient, l’energia i el clima durant els últims anys, així com l’estesa creació i restauració d’espais verds urbans. Ljubljana va ser també la primera capital europea que va definir una estratègia de zero-residus. Solament a l’última dècada, la capital d’Eslovènia va multiplicar per deu el nombre de residus processats gràcies a la separació i ordenació. En el seu PAES, Ljubljana estableix un objectiu de reducció de CO2 del 21% per al 2020. Com a Capital Verda Europea 2016, Ljubljana dedicarà cada mes d’aquest any a un tema mediambiental diferent. Mentre que al gener el tema era la gestió intel·ligent de residus, aquest mes és l’autosuficiència local.
 
L’alcalde de Ljubljana, Zoran Janković, va dir que el premi de Capital Verda Europea 2016 va tenir un impacte positiu sobre la ciutat. “D’ençà que vàrem guanyar el premi, hi ha hagut un increment del turisme d’un 18%, alhora que ha augmentat la confiança dels inversors”. La primera tinent d’alcalde, Tjaša Ficko, va remarcar la importància de les polítiques sostenibles en el pla urbanístic de la ciutat. També va afirmar que els ciutadans de Ljubljana n’eren els principals beneficiaris i “la raó per la qual es va començar el projecte de Capital Verda Europea”. 

Aquí podreu trobar més informació sobre les activitats de Ljubljana com a Capital Verda Europea 2016. 

*A text from ‘The Covenant of Mayors’
 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.