2.10.20 – BARCELONA • Barcelonès

‘Ciutat oberta’: Torna la Biennal de pensament per debatre els reptes de futur

0
91

La segona edició de la Biennal de pensament “Ciutat oberta” convidarà la ciutadania a debatre i reflexionar sobre els grans reptes de la societat contemporània, amb un programa d’activitats i ponències per tota la ciutat i amb professionals locals, nacionals i internacionals

Portada de la Biennal de pensament de Barcelona. Font: Aj. BCN.

L’esdeveniment tindrà lloc del 13 al 18 d’octubre

El món es troba immers en un canvi d’època marcat per la revolució digital, la globalització econòmica, el progrés científic i el canvi climàtic. La celebració de la Biennal de pensament és una iniciativa per convidar els veïns i les veïnes de Barcelona a pensar el futur posant una atenció especial en el paper que hi tenen les ciutats, amb l’objectiu de trobar projectes de futur realistes i sostenibles.
La Biennal de pensament s’escamparà per tota la ciutat i omplirà fins a quaranta espais públics, equipaments i col·lectius amb més de 85 activitats. Així, els escenaris principals seran la plaça de Joan Coromines, el CCCB, la Model, la Fabra i Coats, els jardins d’Agustí Centelles, els jardins del Doctor Pla i Armengol i Can Felipa.
A aquests espais caldrà sumar-hi 33 més, els corresponents al programa +Biennal, en què s’han implicat 42 entitats i projectes per impulsar 40 activitats paral·leles.
Veus locals, nacionals i internacionals per reflexionar sobre el futur
Els debats de les activitats de la Biennal de pensament “Ciutat aberta” giraran entorn de quatre eixos: la democràcia, la ciutat, la tecnologia i el futur. Sota el paraigua d’aquests grans temes i els reptes que ens plantegen en aquest paradigma canviant, 174 persones expertes de l’àmbit local, nacional i internacional ens guiaran en el procés de reflexió.
Entre els i les professionals hi haurà veus especialitzades en camps d’estudi tan variats com l’arquitectura, l’antropologia, la filosofia, la poesia, la ciència o el cinema. Noms de prestigi reconegut en el seu camp com Yayo Herrero, Santiago Alba Rico, Marina Garcés, Neil Gershenfeld o Sasha Costanza-Chock aportaran el seu coneixement i experiència.
Una Biennal accessible i en obert
Totes les activitats de la Biennal seran presencials, seguiran totes les mesures de seguretat i tindran l’aforament limitat a causa de la covid-19. És per això que a partir del 2 d’octubre s’obrirà el període de reserva d’entrades, a través del web biennalciutatoberta.barcelona. En total hi haurà més de vuit mil entrades disponibles.
A més, una dotzena d’activitats s’emetran en directe al web de la Biennal de pensament, i totes les ponències i debats, a excepció del programa +Biennal, s’enregistraran i es podran veure a la carta en el mateix web.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.