Com orientar el diagnòstic de pobresa energètica? Aquest nou manual us pot ajudar!

0
3701

L’Energy Poverty Advisory Hub ha publicat un nou manual que ofereix una sèrie de passos detallats i concrets per aconseguir una avaluació de la pobresa energètica, aplicable a cada context local.

El Centre d’assessorament sobre pobresa energètica inicia la sèrie de guies pràctiques per als governs locals i professionals sobre com abordar la pobresa energètica, amb el seu primer manual “Manual EPAH 1: una guia per al diagnòstic de la pobresa energètica”. Aquesta primera guia se centrarà en l’avaluació de la pobresa energètica a nivell local.

El diagnòstic és la primera fase fonamental per entendre els reptes i les característiques de la pobresa energètica. És l’inici d’una sèrie d’esdeveniments que inclouen l’esforç de mitigació de la pobresa energètica, i és fonamental per entendre les causes arrels. Al final d’aquesta primera fase, després d’implementar tots els passos, tindreu a la vostra disposició un informe complet de “Diagnòstic local de pobresa energètica” que us ajudarà de manera efectiva no només en el disseny i la implementació d’accions concretes sinó també en la col·laboració d’una xarxa més àmplia de parts interessades, basada en proves concretes i defensables. Construir un diagnòstic sòlid garanteix estar totalment equipat per dissenyar les accions i mesures adequades per abordar el fenomen.

Tot i que les realitats locals de pobresa energètica són diferents, el 1r Manual de l’EPAH presenta 7 passos pràctics que proporcionen un marc flexible que es pot utilitzar independentment de l’entorn geogràfic, cultural i econòmic. Podeu utilitzar aquests passos com a llista de verificació o llibre de receptes a partir del pas més rellevant. El nucli de la metodologia es pot adaptar al vostre context i ajudar-vos a desenvolupar un conjunt d’accions sòlids o a integrar la pobresa energètica als vostres plans energètics i climàtics existents.

Descarrega la publicació aquí (disponible només en anglès)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.