Copcisa

0
500

Ramon Carbonell
Conseller Delegat de Copcisa

Copcisa
és una empresa que va arrencar fa més de quaranta anys, el 1965, que va fonamentar la seva solidesa en els setanta i vuitanta, i que el 2007 va arribar a un punt màxim de producció amb 454 milions d’euros. Copcisa prossegueix la seva feina amb qualitat i compromís apostant per les energies renovables. Llicenciat en Enginyeria Industrial, Ramon Carbonell és el seu conseller delegat. Està especialitzat en organització industrial, i a ESADE va estudiar econòmiques. La seva idea no era incorporar-se a l’empresa familiar, però el seu pare havia professionalitzat Copcisa i poc a poc va començar a ficar-se de ple.

Pel que fa a la construcció, quina creu que serà el comportament de l’obra pública?
Es diu que s’escurcen els termes, el que seria una bona senyal. El cert és que l’any passat la licitació pública va baixar, i això no és bo perquè precisament els diners públics ajuda a dinamitzar una situació de crisi, esmorteint les conseqüències negatives. Un aspecte essencial són els termes de pagament. Ha arribat un moment en què el sistema financer no pot donar suport a qui ho necessiti i tenir les necessitats econòmiques el més aviat possible en aquest tipus de transaccions és essencial per a la supervivència.

De fet ha sigut el detonant de bona part de la crisi. La manca de liquiditat.
Doncs sí, perquè comandes hi ha hagut, però tenim molta feina a finançar el treball que ja s’ha fet i està pendent de cobrament. Així que les administracions, siguin municipals o estatals haurien d’agilitzar els processos per evitar els desastres que ja han passat.

Classic Christian Louboutin sneaker styles for men Louis Jr. and Louis Jr. Spikes take to this season’s scientific inspired profile. Composed from sporty materials like pile and fishnet, the shoes adopt luxe touches of deep Encre blue metalized patent, suede and spikes. Adding a taste of unexpected detail, the soles on Louis Jr. and Louis Jr. Spikes correspond with the laces in a crisp white version and powder blue, while eye-catching piping along the body of the christian louboutin shoe acts as a bonding agent. Rantus, established Homme style, sparks a chemical reaction using Retenet air mesh that encompasses a layer of contrasting threads backed by veau velours, finished with the same matching sole and laces detail as Louis Jr.

En els seus projectes d’energies renovables, reben suport polític?
Sí, més del que creiem, tot i que encara ens falta tecnologia per potenciar més aquest sector. Cal dir, però que Red Eléctrica Española, per exemple, té un dels sistemes de gestió més eficients del món, que ha sabut adaptar-se a les noves tecnologies i que està sent un exemple per al món. El tema de les renovables, que sembla cosa de quatre dies, ja fa molt temps que ho estudien, entre altres coses perquè sempre s’ha volgut donar un suport econòmic a qualsevol energia que fos pròpia del país, per no dependre de la de l’estranger.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.