Del pla a la realitat: Com les regions, províncies, associacions i altres donen suport a les ciutats del Pacte

0
140

Per què cada vegada més les ciutats decideixen unir-se al Pacte d’Alcaldes de la comunitat? Com és que un màxim de 3.300 Plans d’Acció d’Energia Sostenible ja han estat adoptades i pujat al seu lloc web? Perquè centenars de regions, províncies i associacions d’autoritats locals participen en la iniciativa, dedicant temps, diners i recursos per ajudar a les ciutats a donr el pas del pla a la realitat.
 
L’any passat, l’Oficina del Pacte d’Alcaldes va dur a terme un cop més una enquesta sobre les activitats implementades per aquests Coordinadors del Pacte (regions, províncies, etc) i Col · laboradors (associacions) de l’any 2013, recollint respostes de més de 150 participants en total. Dos informes publicats recentment pels coordinadors i col · laboradors ofereixen un resum dels resultats.
 
Pel que fa als Coordinadors del Pacte, tot i que l’informe indica que la majoria encara prové d’Itàlia i Espanya, un pot ara observar una major diversificació en el nombre de països representats. El document també proporciona una bona visió general de quin tipus de suport (recursos financers, humans, tècnics, etc) solen proporcionar els coordinadors als municipis signants. A més, mostra com cooperen amb altres administracions públiques per aplicar el Pacte en els seus territoris, així com amb el sector privat, les ONG i altres associats.
 
En comparació amb el 2013, l’informe sobre el Pacte de col·laboradors mostra com l’èmfasi s’està movent constantment de la promoció a la implementació: moltes de les associacions enquestades van reportar haver organitzat la creació de capacitats i esdeveniments d’intercanvi d’experiències per als signataris. Un gran nombre ho va fer en el marc de projectes de la UE i també va elogiar el valor de treballar dins del Pacte d’Alcaldes, clubs nacionals o plataformes.
 
Aquestes enquestes són de gran benefici pel programa de treball de l’Oficina del Pacte d’Alcaldes, ja que proporcionen una instantània expectativa dels coordinadors i col·laboradors del Pacte per les futures activitats i desenvolupament del Pacte dels Alcaldes.

*A text from the ‘Covenant of Mayors’
 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.