TORTOSA  • Baix Ebre

El Consell d’Alcaldes del Baix Ebre treballa una proposta conjunta per captar fons europeus Next Generation

0
1374

El Consell Comarcal del Baix Ebre ha recollit més d’una quarantena de projectes dels municipis de la comarca per tal d’articular una proposta conjunta amb els altres consells comarcals de les Terres de l’Ebre i concórrer a la convocatòria dels fons europeus Next Generation. Així ho ha explicat el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura, en la reunió del Consell d’Alcaldes que ha tingut de manera telemàtica.

“La captació de fons del programa Next Generation és una oportunitat per les Terres de l’Ebre, uns ajuts que han de permetre desenvolupar projectes transformadors per a l’Ebre, impulsar la reactivació econòmica i apostar per la sostenibilitat”, ha manifestat Faura. En aquest sentit, els projectes que han plantejat els ajuntaments de la comarca consisteixen en la rehabilitació d’edificis, la senyalització turística i la recuperació de camins naturals, entre altres. Un dels projectes més singulars, plantejat pel Consell Comarcal, és la recuperació del camí de sirga i passeig fluvial del marge esquerre de l’Ebre, entre Benifallet i la desembocadura, com a ruta verda. “La recuperació d’aquest corredor biològic permetria fomentar l’activitat turística i la mobilitat sostenible”, ha dit Faura, que ha destacat també que aquesta via quedaria connectada amb la Via Verda de la Val de Zafán.

D’altra banda, també s’ha dut a terme la presentació del delegat del govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó, al Consell d’Alcaldes del Baix Ebre. Salvadó s’ha posat a disposició dels ajuntaments de la comarca per ajudar-los a implementar projectes en l’àmbit local. El delegat del govern a l’Ebre també s’ha referit als fons europeus com una oportunitat pel territori i ha destacat la importància d’identificar aquells projectes que puguen ser candidats als Next Generation.

També s’ha presentat als alcaldes de la comarca una proposta per l’adquisició d’habitatge social a través de l’empresa del tercer sector Hàbitat 3.

Finalment, el dissenyador Ignasi Barrera ha presentat durant el Consell d’Alcaldes del Baix Ebre el projecte d’identitat visual municipal que inclou el disseny d’escuts i banderes.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.