Diàlegs alcaldes.eu – Els lideratges en els reptes de mobilitat de 2040

0
209

Data hora i lloc:
21 de setembre de 2021
10:30 – 11:30
Hotel Melià Sitges
International Mobility Congress (IMC)

Persona de contacte:
Sílvia Sànchez
ssanchez@alcaldes.eu
Tel: 93 339 08 12

INSCRIPCIÓ

Ja s’ha parlat molt de l’horitzó de 2030 i dels Objectius de Desenvolupament Sostenible. Però tenim a tocar la data i es fa cada vegada més necessari plantejar-se nous reptes. Màxim, quan tot fa pensar que arribarem tard (i sense els deures fets) a la cita inicial. Dins d’aquesta problemàtica, la vida en les ciutats i, específicament, la mobilitat de milions de persones, serà un dels grans reptes als que haurà de fer front la humanitat per les seves implicacions socials, tecnològiques, ecològiques i polítiques.

En ocasió de l’International Mobility Congress (IMC), que se celebrarà a Sitges els propers dies 21 i 22 de setembre, alcaldes.eu us convida a participar en una prospecció liderada per experts nacionals i internacionals en la gestió municipal. Volem plantejar una reflexió específicament centrada en parlar dels alcaldes i les alcaldesses que es faran càrrec, en les properes dècades, d’un dels desafiaments més importants de la història: fer de les ciutats futures els espais inclusius, eficients, justos i “verds” que necessita la humanitat per sobreviure com a espècie.

En la seva condició d’“AMBASSADOR” del programa de l’IMC, alcaldes.eu us proposa assistir a un format àgil i visionari de presentacions especialitzades, pronunciades per experts i polítics de prestigi, que apuntaran cap a aspectes distints de la gestió municipal en tot aquest procés que donarà pas a un torn de preguntes obertes.

El tema, doncs, serà tractat a partir de dos enfocs:

En el primer, titulat “El lideratge dels alcaldes i les alcaldesses en la mobilitat de 2040”, el Sr. Jordi Hereu, president d’Hispasat i alcalde de Barcelona del 2006 al 2011,  plantejarà les línies mestres de la qüestió des del punt de vista municipal.

En el segon, alguns dels recents titulars de la Conselleria de Territori de la Generalitat seran interpel·lats sobre “El paper de la ciutadania, l’administració i el sector privat en els reptes de la Mobilitat dels propers anys”. Entre ells, es troben l’Hble. Sr. Damià Calvet, l’Hble. Sr. Felip Puig i l’Hble. Sr. Lluís Recoder

Dins del debat de les ciutats futures, el de la mobilitat és necessari. Dins del debat de la mobilitat, el dels alcaldes i alcaldesses és imprescindible. No us perdeu l’oportunitat de formar-ne part!

Objectiu

La sessió plantejarà els reptes de mobilitat de les ciutats més enllà de l’objectiu 2040, però, sobretot, els reptes dels alcaldes i les alcaldesses que hauran de procurar que no arribem tard a la nova cita amb la sostenibilitat.

Veure el fulletó del fòrum

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.