VILANOVA I LA GELTRÚ • Garraf

Els pressupostos participatius de 2021 de Vilanova i la Geltrú doblen la partida

0
737

La ciutadania podrà decidir el destí de 300 mil euros del pressupost d’inversions municipal en millores de l’espai públic o dels equipaments municipals

L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú impulsa la quarta edició dels pressupostos participatius per tal que la ciutadania pugui proposar i decidir com invertir fins a 300.000 euros del pressupost municipal d’inversions 2021. Una iniciativa que l’any passat no es va poder tirar endavant a causa de la pandèmia, i que enguany ha doblat el pressupost.

El regidor de Participació Ciutadana, Enric Garriga, ho explica així: ”hem passat de 150 mil euros en les primeres 3 edicions a 300 mil, perquè volem uns pressupostos participatius més globals, amb més visió de ciutat. Hem estudiat què podíem millorar, i volem que es presentin projectes més grans. Ens agradaria que els qui presentin propostes tinguin visió de conjunt, i fins i tot que facin un treball col·laboratiu previ a la presentació de la proposta”.

Des d’aquesta setmana la ciutadania està rebent un díptic informatiu a casa, que sota el títol “Què faries amb 300.000 € a Vilanova i la Geltrú?” convida a fer propostes entre el 19 d’abril i el 19 de maig.

Mitjançant la pàgina web http://participa.vilanova.cat/, entre el 19 d’abril i el 19 de maig la ciutadania pot presentar qualsevol proposta d’inversions per millorar l’espai públic o els equipaments municipals, amb un cost mínim de 50.000 € i un màxim de 100.000 €. Les propostes s’han dividit en tres àmbits diferents:

  • Ciutat verda: propostes d’inversions que tinguin l’objectiu de fomentar la protecció dels espais naturals i espais verds, i la protecció de la flora, fauna i dels seus ecosistemes.
  • Ciutat inclusiva: propostes d’inversions que tinguin l’objectiu de construir una ciutat sense barreres, inclusiva i orientada a l’accessibilitat universal.
  • Ciutat viva: Propostes d’inversions que tinguin l’objectiu de promoure la cultura, l’esport i una ciutat activa.

“El govern vol incidir en una ciutat més verda, més inclusiva i més viva, i volem que la ciutadania també hi participi”, ha dit Garriga.

Les propostes han de ser inversions relacionades amb la millora de l’espai públic o els equipaments municipals (no poden ser activitats, serveis ni subvencions), i han de ser viables tècnicament.

Una altra de les novetats d’aquesta edició, és que les propostes seran bianuals, amb la qual cosa els projectes s’executaran al llarg de 2022. D’aquesta manera es podran estudiar i planificar amb més temps.

Un cop s’acabi la presentació de propostes, el 19 de maig, les propostes que compleixin amb els criteris bàsics seran valorades tècnica i econòmicament. Els projectes finalistes es publicaran a la mateixa pàgina web, i la ciutadania els podrà votar entre el 18 d’octubre i el 15 de novembre.

Garriga ha explicat que “ens agradaria fer una audiència pública de cara al setembre per a que qui hagi presentat propostes tingui l’oportunitat de poder explicar-les, de manera que la ciutadania entengui quina motivació té aquella persona, col·lectiu o entitat. Serà un punt de trobada, tant de bo pugui ser presencial, un espai on fins i tot es puguin millorar les propostes o puguin sorgir col·laboracions entre persones i entitats”.

Cada persona podrà votar projectes per un import total de 300.000 euros repartits en 100.000 euros a cada un dels 3 àmbits (ciutat viva, ciutat verda i ciutat inclusiva).

Tota la informació es troba a la pàgina web, però si algú necessita més informació i suport per poder fer les propostes, pot contactar amb la Regidoria de Participació Ciutadana, al 93 814 00 00 (extensions 2047 i 2040), o al correu participacio@vilanova.cat.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.