El PE està llest per iniciar converses amb els governs de la UE sobre nous estàndards d'emissions. Foto: ©Dmytro / Adobe Stock©xxx

Euro 7: suport del PE a les noves normes de reducció de les emissions

0
4786

  • Vehicles més verds i millora de la qualitat de l’aire
  • Llindars d’emissions més baixos per a autobusos i vehicles pesants
  • Mesures per reduir les emissions de pneumàtics i frens, en línia amb estàndards internacionals

9 de novembre

Els eurodiputats negociaran amb els governs de la UE la proposta per reduir les emissions del transport per carretera –turismes, furgonetes, autobusos i camions–.

Dijous, el Parlament va adoptar la posició de negociació sobre la revisió de les normes de la UE per a l’homologació de tipus i la vigilància del mercat dels vehicles de motor (Euro 7) amb 329 vots a favor, 230 en contra i 41 abstencions . El nou reglament actualitzarà els límits actuals per a les emissions d’escapament (com òxids de nitrogen, partícules, monòxid de carboni i amoníac) i introduirà noves mesures per reduir les emissions de pneumàtics i frens i augmentar la durabilitat de les bateries.

Els eurodiputats estan d’acord amb els nivells proposats per la Comissió per a les emissions contaminants dels turismes i proposen un desglossament addicional de les emissions en tres categories per als vehicles comercials lleugers en funció del pes. També proposen límits més estrictes a les emissions de gasos d’escapament mesurats al laboratori i en condicions reals de conducció per a autobusos i vehicles pesants. El Parlament vol, a més, harmonitzar les metodologies de càlcul i els límits de la UE per a les emissions de partícules de fre i les taxes d’abrasió dels pneumàtics amb les normes internacionals que actualment està desenvolupant la Comissió Econòmica per a Europa de les Nacions Unides.

Podeu llegir més detalls en aquest comunicat de premsa (disponible en anglès).

Declaració del ponent

«Hem aconseguit un equilibri entre els objectius mediambientals i els interessos vitals dels fabricants. Seria contraproduent aplicar polítiques mediambientals que perjudiquin tant la indústria europea com els seus ciutadans. A través del nostre compromís, servim els interessos de totes les parts involucrades i ens mantenim allunyats de posicions extremes»

Alexandr Vondra (ECR, Txèquia)

Roda de premsa

Alexandr Vondra informarà els periodistes després de la votació, dijous 9 de novembre a les 13.30 hores, a la sala de conferències de premsa Anna Politkovskaya (SPAAK 0A50) a Brussel·les. Podeu veure la transmissió en viu i un enregistrament de la conferència al lloc web del Parlament.

Propers passos

El Parlament està llest per iniciar converses amb els governs de la UE sobre la forma final de la llei.

Context

El 10 de novembre del 2022, la Comissió va proposar normes més estrictes sobre les emissions de contaminants atmosfèrics per als vehicles amb motors de combustió, independentment del combustible utilitzat. Els límits actuals s’apliquen als automòbils i furgonetes (Euro 6) i als autobusos, camions i altres vehicles pesants (Euro VI). Com a novetat, la proposta Euro 7 aborda les emissions no de fuita (microplàstics de pneumàtics i partícules de frens) i inclou requisits relatius a la durabilitat de les bateries.

En adoptar aquest informe, el Parlament respon a les expectatives dels ciutadans de promoure la compra de vehicles elèctrics les bateries dels quals compleixin sòlids estàndards de durada, avançar en el desplegament d’infraestructures digitals i elèctriques i reduir la dependència energètica de la UE de tercers països, tal com s’expressa a les propostes 4, apartats 3, 6, 18, apartat 2, i 31, apartat 3, de les Conclusions de la Conferència sobre el Futur d’Europa.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.