Barcelona • Barcelonès

Nil López optarà a la reelecció sota el paraigües d’Ara Pacte Local

0
1218

L’alcalde de Matadepera respon a les preguntes dels alumnes de Ciències Polítiques a la UPF

Barcelona, 28 de febrer

Nil López, alcalde de Matadepera, ha explicat avui la seva decisió de presentar-se a la reelecció sota el paraigües de la plataforma municipalista Ara Pacte Local, i no per la de Junts, en els comicis de maig. “No és una acció volguda ni una trajectòria esperada. Però, malauradament, la convulsió interna que viu el partit porta a tensions que impliquen els diversos àmbits polítics, des del supramunicipal fins al local”. López ha dit que “el país no pot permetre’s luxes”. A més, ha considerat que “Junts no té prou força per defensar projectes municipals en administracions d’ordre superior” com ara la Diputació o els Consells Comarcals.

Davant d’un auditori format per alumnes de Ciències Polítiques, i en el marc del cicle “Alcaldes i Universitat”, organitzat per alcaldes.eu i la UPF, López ha fet un repàs a la seva trajectòria política, definint-se com un “forani” que va respondre afirmativament a la petició de ser regidor d’Urbanisme fa dues legislatures.

També ha aclarit que si participa a Ara Pacte Local no és per anar en contra de Junts, sinó “per una discrepància en els criteris de creació de llistes electorals en l’àmbit del Vallès Occidental”. Ha dit que segueix vinculat al partit i que allà hi té encara els seus “referents polítics”. No obstant, s’ha mostrat com una “veu crítica” per què “encara manca molta organització interna en el teixit de les administracions públiques de Catalunya. Si Junts vol ser un partit de Govern, haurà de treballar-hi més”.

Finalment, també ha suggerit que Josep Rull podria ser la persona que retornés “el seny i l’impuls a les dinàmiques que Junts ha perdut en aquest temps, mentre s’atomitzava el catalanisme de centre”. López ha explicat que es manté en contacte amb el polític egarenc i que el seu paper podria tenir sentit “només si és capaç de recuperar els lideratges perduts pel camí”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.