25.10.17 – BARCELONA • Barcelonès

La Central de Compres ofereix vehicles elèctrics per als ajuntaments catalans

0
84

L’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) ha presentat aquest matí l’Acord Marc de Mobilitat Sostenible. Un acord que permetrà donar impuls als vehicles amb baixes emissions, elèctrics i híbrids entre els ens locals catalans.


Imatge de la presentació. Foto: ACM.
Incorpora també motocicletes, bicicletes elèctriques i punts de recàrrega per a vehicles elèctrics.
“Des de l’ACM treballem per estar al costat dels ajuntaments i oferir-los els millors serveis”, ha assegurat el secretari general de l’ACM, Marc Pifarré. Per aquest motiu, ha manifestat que la Central de Compres, impulsada per l’ACM, permet als ens locals catalans “un estalvi econòmic important, un estalvi de procediments, compra amb expertesa i màxima seguretat jurídica en la contractació”. Així mateix, “els Acords Marc fomenten les polítiques de sostenibilitat”, ha dit.
Durant la presentació, el secretari general de l’ACM ha posat algun exemple dels beneficis d’adquirir productes i serveis de la Central de Compres. S’ha referit a l’estalvi del 10% en despesa elèctrica aconseguit durant el 2017 per cada ajuntament o l’estalvi d’un 40% en el manteniment d’ascensors. A nivell ambiental, destacar que gràcies a subministrar el 100% d’energia verda no s’han emès 266.000 tones de CO2 a l’any.
L’acte de presentació de l’Acord Marc de Mobilitat Sostenible ha comptat amb la presència dels presidents de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, i el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet.
En aquests moments, la Central de Compres del món local està estudiant la implantació de cinc serveis nous com eficiència energètica a l’enllumenat públic, parcs infantils, mobiliari urbà, uniformes policials i de brigada, i calderes de biomassa i propà. Dels contractes actuals, està a punt de renovar-se el subministrament de gas natural i el de compra o lloguer d’equips d’impressió i multifunció.
Recordem que actualment la Central de Compres del món local ofereix a més d’un miler d’ens els serveis d’electricitat, gas, assegurances, equips informàtics, vehicles, equips d’impressió i multifunció, maquinària tècnica, paper, videoactes, desfibril·ladors i ascensors.
 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.