22.07.13 – BARCELONA • Barcelonès

La Diputació de Barcelona presenta un recurs contra la Generalitat per un deute pendent

0
144

El Govern espera poder pagar aviat a través del pla de proveïdors que ultima el govern espanyol

La Diputació de Barcelona ha interposat un recurs contenciós administratiu contra la Generalitat pel deute pendent del conveni pel Pla Extraordinari d’Assistència Financera Local. Aquest pla es va aprovar el març del 2012 entre el Govern i les diputacions per donar suport financer als municipis amb problemes de liquiditat i pagar proveïdors. Les diputacions van avançar els diners i ara la de Barcelona presenta un recurs per reclamar el deute, que s’havia d’abonar abans de finals del 2012. Fonts de la Diputació han remarcat que és un "tràmit legal" però confien en arribar a un acord. Fonts de Governació esperen pagar aquest deute amb el pla de proveïdors que ultima el govern espanyol.
 
El ple de la Diputació de Barcelona d’aquest dijous té previst ratificar el decret de la presència que resol la interposició del recurs contenciós administratiu, que aquest dilluns s’ha publicat al DOGC. Fonts de la Diputació han remarcat que s’ha decidit presentar el recurs com un "tràmit legal", ja que s’està en negociacions amb la Generalitat i confien que s’arribarà a un acord. La corporació de Barcelona va aportar gairebé 170 MEUR a aquest pla.
 
Per la seva banda, fonts del Departament de Governació i Administracions Públiques han explicat que gairebé amb tota seguretat les diputacions i els consells comarcals estaran inclosos en el pla de proveïdors que ultima el govern espanyol. Per això, confia poder pagar aviat aquest deute amb les diputacions a través d’aquest pla.
 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.