31.01.13 – BARCELONA • Barcelonès

La Diputació de Barcelona aprova la declaració de sobirania del Parlament amb el vot en contra de PSC i PPC

0
154

Els socialistes catalans mantenen la mateixa posició que a la cambra catalana


Salvador Esteve, aquest dijous durant el ple de la Diputació de Barcelona

La Diputació de Barcelona ha aprovat aquest dijous la declaració de sobirania que ja va avalar el Parlament, presentada pels grups de CiU, ERC i ICV-EUiA. PSC i PPC han votat en contra, mantenint, per tant, la mateixa posició que a la cambra catalana. Els socialistes han presentat la seva pròpia declaració, que només ha obtingut el seu propi suport, ja que CiU, ERC i PPC l’han rebutjada, mentre que els ecosocialistes s’han abstingut. El primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha declarat després que confia que el seu grup a l’Ajuntament de Barcelona també voti en contra de la declaració que es debatrà divendres durant el ple municipal.
CiU, ERC i ICV-EUiA han presentat la mateixa moció que es va aprovar al Parlament, i el mateix ha fet el PSC amb la seva. Les votacions han transcorregut exactament igual que a la cambra catalana. Era complicat que fos d’una altra manera tenint en compte que el president del grup del PSC a la Diputació és el seu primer secretari, Pere Navarro. 
En els plens de la Diputació es vota tot el grup en bloc, simplement el portaveu expressa el sentit del vot de tots els diputats, però Navarro ha apuntat que tots compartien que s’havia de rebutjar la declaració impulsada per CiU, ERC i ICV-EUiA, tal i com va decidir la direcció del partit quan va votar-se al Parlament.
Des d’ERC, Jordi Portabella ha justificat que no hi ha ni una enquesta que no demostri que la població vol decidir lliurement el seu futur, i els polítics han de fer el possible per portar a terme les demandes dels ciutadans. 
El portaveu d’ICV-EUiA, Àlex Mañas, ha remarcat que aquest no és un debat entre sobiranistes i no sobiranistes, sinó que es un concepte de "principi democràtic". "No es pot negar l’exercici de la ciutadania de poder decidir quin és el seu destí", ha opinat Mañas, que ha dit que espera que el PSC s’acabi sumant a l’acord sobre la consulta que ara mateix integren CiU, ERC i els ecosocialistes.
Alberto Villagrasa, del PPC, ha insistit que la prioritat ara no pot ser parlar d’una consulta, sinó de la crisi, i que aquest debat l’únic que provocarà és allunyar Catalunya d’Europa i dividir la societat.
Per part del PSC, el vicepresident cinquè de la Diputació, Antoni Fogué, ha lamentat que la Diputació repeteixi un debat que ja es va produir al Parlament, i ha insistit que els socialistes estan a favor del dret a decidir, però utilitzant les eines legals que existeixen, encara que s’hagin de modificar.
El portaveu de CiU, Joan Carles García Cañizares, ha defensat que els polítics hand e ser útils al país i als ciutadans, que ja han deixat clar que volen decidir lliurement el seu futur.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.