10.06.13 – MASQUEFA • Anoia

La Diputació de Barcelona engega una prova pilot per facilitar la comunicació de les persones grans a les zones rurals

0
188

Una quinzena de municipis de l’Anoia, el Baix Llobregat i l’Alt Penedès acullen el projecte ‘Easy Tablet’, que tindrà una durada de sis mesos


Unes usuàries reben formació del projecte ‘Easy Tablet’ al CTC de Masquefa.
15 municipis de les comarques de l’Anoia, el Baix Llobregat i l’Alt Penedès acolliran durant sis mesos una prova pilot de la Diputació de Barcelona que té per objectiu facilitar la comunicació de les persones grans en les zones rurals. Es tracta del projecte ‘Easy Tablet’, en el quan hi participen 30 persones usuàries del Servei Local de Telassistència. L’usuari disposarà d’una tauleta amb la qual podrà realitzar trucades, fer videoconferències, gestionar la seva agenda, enviar missatges o realitzar activitats d’oci. El diputat de Benestar Social, Josep Oliva, ha destacat que l’objectiu és "millorar la qualitat de vida de les persones que viuen en zones aïllades perquè tinguin igualtat de drets".
La Diputació de Barcelona ha presentat aquest dilluns al Centre Tecnològic Comunitari de Masquefa (Anoia) una prova pilot que es desenvoluparà durant sis mesos a 15 municipis de les comarques de l’Anoia, el Baix Llobregat i l’Alt Penedès, que té per objectiu millorar les relacions socials entre les persones grans que es troben en situació d’aïllament rural. Al projecte ‘Easy Tablet’ hi participaran trenta persones majors de 65 anys i que ja són usuàries del Servei Local de Teleassistència de la demarcació de Barcelona. 
A través d’una tauleta, els participants al projecte podran realitzar trucades, fer videoconferències, gestionar els seus contactes i la seva agenda, enviar missatges o realitzar activitats d’oci com ara jocs i exercicis mentals. El diputat de Benestar Social, Josep Oliva, ha explicat que l’objectiu és "millorar la qualitat de vida de les persones que viuen en zones aïllades" i també "que puguin tenir un envelliment actiu visquin on visquin amb els mateixos drets i serveis que es poden oferir a zones més poblades". 
El Centre Tecnològic Comunitari (CTC) de Masquefa serà la seu del projecte i l’espai de referència per als usuaris. D’aquesta manera, s’organitzaran trobades mensuals perquè els participants puguin preguntar dubtes i compartir experiències. Oliva ha explicat que un cop passats els sis mesos de la prova pilot avaluaran els resultats i, si aquests són positius, estendran la iniciativa per la resta de comarques de la província de Barcelona. 
Al projecte hi participen un total d’11 poblacions de l’Anoia (Piera, Cabrera d’Anoia, Els Hostalets de Pierola, Rubió, La Torre de Claramunt, La Pobla de Claramunt, Vallbona d’Anoia, La Llacuna, El Bruc, Capellades i Vilanova del Camí); dos municipis del Baix Llobregat (Sant Esteve Sesrovires i Castellví de Rosanes) i dos poblacions de l’Alt Penedès (Sant Llorenç d’Hortons i Gelida).
La Diputació de Barcelona ha posat en marxa la iniciativa amb la col·laboració de Tunstall Televida -l’empresa que presta el Servei Local de Teleassistència a la demarcació de Barcelona-, l’operadora de telefonia Orange, l’Institut d’Envelliment de la Universitat de Barcelona, i la quinzena de municipis participants. 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.