Sessió tècnica d'intercanvi d'experiències smart region. Foto: Diputació de Barcelona

Barcelona • Barcelonès

La Diputació de Barcelona incentiva l’intercanvi d’experiències d’smart region entre els ajuntaments de la província

0
59

Intercanviar coneixement i compartir iniciatives i experiències municipals relacionades amb la gestió urbana intel·ligent entre els ajuntaments de la província de Barcelona. Aquest és l’objectiu de la Diputació, fet pel qual s’incentiva i es dinamitza la comunitat de pobles i ciutats intel·ligents dels municipis usuaris de la Plataforma Smart Region de la corporació.

Per fomentar aquest intercanvi d’experiències la Diputació ha organitzat una sessió de treball tècnica estructurada en funció dels àmbits dels projectes que impulsen els ajuntaments. El primer dels blocs fa referència al desenvolupament d’estratègies de ciutat intel·ligent amb visió holística, mitjançant el qual s’ha donat a conèixer part de la feina feta en aquests darrers anys pels ajuntaments de la Garriga (definició del full de ruta per esdevenir territori intel·ligent o instal·lació de semàfors intel·ligents per a la millora del trànsit urbà), de Sant Joan de Vilatorrada (integració a la plataforma Smart Region de radar pedagògic o càmeres de trànsit) i de Masquefa (integració a la plataforma Smart Region de retolació intel·ligent o càmeres de trànsit).

Pel que fa als projectes smart en els àmbits de sostenibilitat i medi ambient s’han presentat apostes dutes a terme pels ajuntaments de Mollet del Vallès (anàlisi de la qualitat de l’aire), de Badalona (control de sobre-eiximents i abocaments d’aigua, monitoratge de temporals marítims, condicions ambientals i flux de vehicles), de Manresa (punts de càrrega de vehicles elèctrics), de Montornès del Vallès (control eficiència equipaments) i de Vic (enllumenat públic, estació meteorològica pròpia i anàlisi de la qualitat de l’aire).

D’altra banda, pel que fa a l’àmbit de la sostenibilitat i la gestió de l’aigua, l’intercanvi d’experiències ha estat protagonitzat pels ajuntaments de Granollers (limitadors acústics associats a activitats i integració de dades del Meteocat), Terrassa (gestió de reg), Sant Andreu de Llavaneres (informació sobre els dipòsits d’aigua i les condicions ambientals) i Vacarisses (anàlisi de dades dels comptadors d’aigua).

El darrer bloc de la sessió ha estat dedicat als projectes smart que tenen la finalitat de millorar el benestar de les persones i la governança de les ciutats, impulsats pels ajuntaments de Viladecans (adquisició de càmeres IA), Sant Feliu de Llobregat (comptatge de persones amb les càmeres de vídeo-vigilància), l’Ametlla del Vallès (planta de reciclatge de verds) i Mataró (reducció escletxa digital).

Aquesta acció de la Diputació de Barcelona respon a l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible número 16 “Pau, justícia i institucions sòlides”. Els 17 ODS van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’agenda global per a 2030. La Diputació de Barcelona n’assumeix el compliment i desplega la seva acció de suport als governs locals de la província d’acord amb aquests ODS.

Font: Diputació de Barcelona

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.