29.05.18 – LLEIDA • Segrià

La Diputació de Lleida aprova el Pla Estratègic de Subvencions 2018 amb una dotació de 53,2M€

0
230

Aquest document consigna 53,2M€ en diferents línies i ajuts per als ajuntaments i entitats a través de diferents línies de concurrència competitiva o d’ajuts directes, que deriven de la col·laboració i cooperació amb altres administracions o entitats.


Imatge del Ple. Foto: Dip.Lleida.
El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha posat en valor ‘la transparència, eficiència i responsabilitat’ en el disseny i la gestió del Pla Estratègic de Subvencions 2018. Aquest document consigna 53,2M€ en diferents línies i ajuts per als ajuntaments i entitats a través de diferents línies de concurrència competitiva o d’ajuts directes, que deriven de la col·laboració i cooperació amb altres administracions o entitats. Del total, 28 milions d’euros tenen concessions en concurrència competitiva i ajuts i convenis en partides nominatives del pressupost.

D’altres, considerats ajuts directes, tenen com a destinació el cofinançament de projectes FEDER i els Projectes d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT), aportacions als ajuntaments en l’àmbit de salut pública i, també, en els conceptes de finançament de camins municipals, equipaments municipals, esports, entre altres.
En el transcurs del Ple, Reñé ha deixat clar que els ajuts directes “no són, en cap cas, ni gratuïts ni discrecionals per part del president i de l’equip de govern, sinó que no tenen la conceptualització de la concurrència pública perquè no la poden tenir ja que responen a unes necessitats especials o a unes actuacions d’urgència”. I és per això que Reñé, en el torn de resposta al grup d’Esquerra Republicana de Catalunya,  ha demanat que no es confongui la ciutadania, que se sigui rigorós i que es reconegui que la gestió de la Diputació és transparent, eficaç i honesta al servei dels ajuntaments i els ciutadans de Lleida.
D’altra banda, el Ple també ha aprovat destinar més de 3 milions d’euros als consells comarcals de Lleida perquè puguin finançar els serveis tècnics i d’assistència de secretaris i interventors. La corporació també ha aprovat per unanimitat l’agilització del projecte tècnic dels 13 plans zonals de Lleida per tal que es pugui determinar la conveniència del traspàs de titularitats de camins municipals a altres administracions que hauran de definir els plans zonals.
 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.