La Festa del Roser de Martorell convida la DO Alella i acull més de seixanta actes per homenatjar el vi

0
133

Martorell rememorarà el seu passat i cultura vitivinícola amb la Festa del Roser del 30 de setembre al 9 d’octubre. La DO Alella serà la convidada enguany i el XI Vimart Fira de vins, caves i gastronomia repetirà ubicació a l’aparcament del Vapor. La sumiller Meritxell Falgueras serà la pregonera d’una cita que inclourà 13 esdeveniments dels Racons del Vimart amb el vi com a protagonista, i una extensa oferta de cultura popular i d’oci.

El Vimart. XI Fira de Vins i Caves de Martorell, serà el punt culminant del Roser de Martorell el dissabte 8 d’octubre des de les 18.00h i fins les 01.00h. Les parades de vins i caves i de gastronomia repetiran ubicació a l’aparcament del Vapor oferint els seus productes i la DO Alella serà la convidada especial a la festa d’enguany.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Martorell, Andreu González, reconeix que “El Vimart és l’activitat més rellevant del Roser, i que ha anat creixent de mica en mica”. Avança que, de nou, “se celebrarà al pàrquing del Vapor, perquè hi ha més espai i la plaça de l’Església se’ns ha quedat petita”. Espai que ja el va acollir l’any passat, i que va ser “molt lluït i multitudinari, superant les previsions”.

El Vimart s’acompanyarà aquella mateixa tarda de la Festa del Most -la recollida simbòlica del raïm, el cercavila i el pregó de la sumiller i comunicadora Meritxell Falgueras des del balcó de l’Ajuntament-. A la nit, a la plaça de l’Església, se celebrarà el 10è Vi, Moda i Estilisme.

Aquesta activitat serà la darrera de les 13 programades dins del cicle Racons del Vimart. Un compendi d’actes que cada dia del Roser suposaran “la descoberta de cellers petits i dels seus vins singulars, que tenen un fil conductor i un esperit”, i que maridaran aquesta caldos amb diferents àmbits culturals com la narrativa, la poesia, la música o la filosofia, a través de tallers, conferències i degustacions.

Entre d’altres propostes, els Racons del Vimart inclouran tasts de varietats recuperades i de vins rebels; una degustació d’escumosos de Codorniu a l’Espai Bombolles; un vermut amb el periodista Llucià Ferrer i un maridatge de vins i lletres a la Taverna Pujolsiana.

El Roser és també moment de retre homenatge a l’associacionisme local, amb la XXVI Trobada d’Entitats. “Enguany aquesta cita se celebrarà a la Nau#2 Ca n’Oliveres enlloc d’El Progrés, a causa de les obres de millora que s’hi estan duent a terme”, destaca el regidor.

Referit a la cultura popular, l’element foc hi tindrà un gran protagonisme de la mà de la Colla de Diables i Drac de Martorell. No hi faltaran tampoc el Drac Fafum, els Gegants, els Capgrossos, els Bastoners i els carros dels Amics de Sant Antoni Abat. La Secció Sardanista celebrarà una de les activitats més antigues: l’Aplec del Roser, que arriba a la 35a edició.

El Vimart, la Fira de Vins i Caves de Martorell

Festa Anual Flaixbac a Ca n’Oliveres

Les nits seran un espai d’oci per a tots els públics. González en destaca “la Festa Anual Flaixbac del dijous 6 d’octubre, amb Oques Grasses, Ana Mena, Miki Núñez i Sexenni”, “La Nit dels 80 i 90′ amb Rock Noise, Tàrraco Surfers i DJ Miqui Puig”, o la també Festa Flaixbac amb Carles Pérez, Andreu Presas i Mar Arans i, a continuació, la música de tots els temps amb Pelukas, que tancarà el programa d’actes.

Altres estils musicals presents seran el gòspel, les havaneres, el jazz o l’òpera. L’Escola Municipal de Música oferirà diversos concerts al llarg del Roser.

Tota la informació de la festa es podrà trobar al web www.martorell.cat/festadelroser; a l’agenda del web www.martorelldigital.cat; a l’App FesMartorell i a Ràdio Martorell. La reserva i compra d’entrades s’activarà a finals d’aquesta setmana al portal entrades.martorell.cat.

Cartell de la Festa del Roser Martorell 2022

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.